ביוטי ללא אכזריות

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ביוטי ללא אכזריות

חיפוש
פוסטים אחרונים בבלוג
ארכיונים

שגרת טיפוח מנצחת לעור שמן – יום: מוצרים מומלצים, נטולי אכזריות, ונטולי רכיבים שליליים

שגרת טיפוח בוקר לעור שמן
עם המעבר לקוסמטיקה נטולת אכזריות, הבנתי שלא רק אוסף האיפור שלי צריך לעבור מייק-אובר, אלא גם קולקציית מוצרי הטיפוח שלי צריכה לקבל פנים חדשות. חשבתי שאם אני כבר מתחילה את הכל מחדש, אז לעשות את זה נכון. לקחתי את עצמי בידיים, ישבתי וחרשתי סרטונים ומאמרים של דרמלוטולוגים וקוסמטיקאיות, במטרה להבין יותר, ולבנות שגרת טיפוח שתתאים בול לצרכים שלי!

* הבהרה: אינני רופאת עור או קוסמטיקאית. כל הכתוב כאן הוא מידע שליקטתי וצברתי לאחר חקירה ורצון אמיתי ללמוד. השפה שאשתמש בה היא קלה ופשוטה להבנה. אני כותבת כמו שאני הייתי רוצה שיסבירו לי- בלי מילים גבוהות ומיסתוריות שאין סיכוי שאבין. אם בכל זאת ישנם מושגים שאינכן מבינות, תרגישו חופשי לשאול (או לחפש בגוגל- תאמינו לי, יש שם את כל התשובות). אם יש משהו שהייתן רוצות שארחיב לגביו בפוסטים הבאים, תכתבו לי גם כן בתגובות!

בניית שגרת טיפוח לעור שמן ומתבגר – אילו מוצרים חיפשתי?

כשבונים שגרת טיפוח, ובכלל, לפני כל רכישה של מוצר טיפוח, אנו צריכות לדעת בדיוק מה אנחנו מחפשות. אנו צריכות להכיר את סוג העור שלנו, ולהחליט אילו בעיות אנו מנסות לטרגט או למנוע. 
העור שלי: שמן, עם נקבוביות פעורות, מתחיל להתבגר (בת 38). 
מה אני רוצה להשיג: שליטה בשומניות, צמצום נקבוביות, מניעת הופעת שחורים בעור, ועיכוב תהליך ההזדקנות של העור (כלומר לדחות הופעת קמטים ופיגמנטציה). 
מה היה לי חשוב ששגרת הטיפוח שלי תכלול (או לא תכלול):
היה לי חשוב שהמוצרים יהיו נטולי אכזריות, לא קומודוגניים (יענו לא סותמים נקבוביות), וכאלה שלא מכילים מוצרים שליליים כמו פראבינים, SLS ואחרים. 
היה לי גם חשוב למצוא שילוב של מוצרים שיעבדו בסינרגיה אחד עם השני, ושלא ינטרלו ויפגעו באפקטיביות זה של זה. 
נשמע פשוט? אז זהו, שממש לא. 
שלב הלמידה ארך כשבועיים, במהלכם שתיתי כמויות הסטריות של מידע. הייתי צריכה להבין איך העור עובד, ואילו שלבי טיפוח ומוצרים יעזרו לו לעבוד טוב יותר. למדתי על רכיבים טובים ושליליים, למדתי מה אסור ומה מותר לשלב עם מה, למדתי אילו רכיבים מומלצים לסוג העור שלי, ועוד ועוד! 
במהלך שלושת השבועות הבאים, מצויידת בידע העשיר שרכשתי, יצאתי למסע חיפושים באתרי הביוטי השונים אחר המוצרים שיענו לכל הדרישות שלי. בחרתי אותם בפינצטה. ממש ככה. 
תחילה סיננתי את המותגים שמנסים על בעלי חיים החוצה. הכנסתי מוצרים מועמדים לעגלה, ולאחר מכן עברתי וקראתי את רשימת הרכיבים שלהם. את כל אחד ואחד מהרכיבים הזנתי במילון הרכיבים של Paula's Choice, ומוצרים שהכילו רכיבים בדרגה נמוכה מ-"Good" עפו החוצה. 
כשבעגלות ישבו המוצרים שהגיעו לגמר, הגעתי לסיבוב האחרון, אולי המסובך ביותר, וזה למצוא את השילוב הנכון והמנצח. סינון אחרון, שבסופו נשארתי עם רשימת מוצרים מכובדת שאמורים לעבוד זה עם זה, ולתת לי את העור מהחלומות.
כל המוצרים הגיעו, והשתלבו מיידית בשגרת הטיפוח החדשה שלי, ומה אני אגיד לכן? נראה שהעבודה הקשה השתלמה. די מיידית התחלתי להרגיש את העור שלי עובר טרנספורמציה, הושגה שליטה מלאה בשומניות, עד כדי כך שלרגע חשבתי שהעור שלי הפך לרגיל (הבנתי שזה לא המצב בשניה ששיניתי משהו בשגרה). שחורים בקושי מופיעים, העור נראה נקי, בעל גוון אחיד, ומרגיש נוח. עוד אני יכולה לספר, שמבחינתי, ההוכחה הכי גדולה לשינוי היא העובדה שכאשר אני מתמידה בשגרה ובמוצרים הספציפיים הללו, העור כל כך מאוזן מבחינת הפרשת השומנים, עד כי אני לא צריכה לעשות שום טאץ׳-אפ למייקאפ במהלך היום! 
בפוסט הזה אגלה לכן מהם המוצרים שעשו את השינוי הגדול בעור שלי, ואספר מה יש בכל אחד מהם שהופך אותו למיוחד ומוצלח עבורי. 
אבל אי אפשר להתחיל פוסט כזה ולזרוק לכן מוצרים לאוויר מבלי להסביר ולהבין תחילה מה שגרת טיפוח נכונה צריכה לכלול:

שלבי הנחת מוצרי טיפוח

על מנת ששגרת טיפוח העור תהיה אפקטיבית ככל שניתן, היא צריכה לכלול לא מעט שלבים. לכל מוצר בכל שלב יש את התפקיד והחשיבות שלו, וסינרגיה נכונה בין השלבים והמוצרים, היא זו שתביא לתוצאות הטובות ביותר. 
שגרת טיפוח הבוקר שלי כוללת 6 שלבים ובין 8 ל-10 מוצרים. זה נשמע הרבה, אבל כך שגרה מלאה צריכה להראות. אפשר לקצר ולוותר על שלבים, אבל כך לא תשיגו את המקסימום. 

שגרת טיפוח בוקר – שלב מס׳ 1: ניקוי הפנים

שלב ניקוי הפנים הוא חשוב ביותר ויש לו שתי מטרות: קודם כל… ניקוי, נכון! בשלב הזה נסיר שאריות שומנים, איפור ולכלוך – חובה להשגת עור חלק ונטול שחורים ופצעונים. שנית, שלב הניקוי יעניק לעור שלנו חומרים שיעזרו לנו להתחיל את השגרה ברגל ימין עבור סוג העור הספציפי שלנו. בנוסף, תרחיץ טוב יאזן לנו את רמת החומציות שבעור, ויכין אותו לקראת קליטת חומרי הטיפוח הבאים. 
בערב נעשה גם ניקוי דו שלבי. מה זה אומר, מדוע ולמה -אסביר בפוסט הטיפוח הבא. 

שגרת טיפוח בוקר – שלב מס׳ 2: טונר

תרחיצי פנים לעיתים נוטים לייבש את העור או לשבש את רצמת החומציות שלו. לכן, לאחר ניקוי הפנים, יש לאזן את רמת החומציות של העור, על מנת להביא אותו לרמה הנכונה, מה שימנע אובר יובש או אובר שומניות, ויאפשר קליטה טובה יותר של מוצרי הטיפוח הבאים. 
רמת החומציות (PH) האידאלית של העור היא 5.5, ולכן נחפש טונר שיביא את העור שלנו לרמה הזו. 
שגרת טיפוח בוקר- שלב מס׳ 3: סרומים
הסרומים מכילים רכיבי לחות והזנה חזקים, במולקולות קטנות המאפשרות את חדירתן לעומק העור. מכיוון שהם חודרים עמוק יותר מקרם לחות, ומאחר והם מכילים רכיבי לחות והזנה בריכוזים גבוהים, הם חשובים הרבה יותר מקרם הלחות, ויש לתת להם מקום של כבוד בשגרת הטיפוח שלנו. הסרומים של היום חייבים להכיל רכיבי לחות, נוגדי חימצון, ורכיבים המעודדים את התחדשות העור ושיפור ייצור הקולגן בעור. ניתן להשתמש בשלושה סרומים במהלך השגרה, אחד על השני, מהקליל לכבד, עם המתנה של מספר דקות בין ההנחה. את הסרומים נניח על העור לאחר שהטונר התייבש לחלוטין. 

שגרת טיפוח בוקר – שלב מס׳ 4: קרם לחות

על מנת שהרכיבים הטובים שהענקנו לעור לא יברחו החוצה, יש לחסום אותם בשכבה נוספת, וכאן נכנס קרם הלחות לתמונה. קרם לחות אמנם מכיל רכיבי לחות שינעימו את התחושה של העור, ורכיבים נוספים שיהפכו אותו ליחודי בתחומו, אבל את התפקיד המרכזי ימלאו הרכיבים ״החוסמים״: אותם הרכיבים שיתנו לנו את שכבת ההגנה שלא תאפשר לרכיבים הטובים שנתנו לעור בשלב הסרומים, וללחות לברוח מהעור. את קרם הלחות מומלץ להניח כמספר דקות לאחר הסרום האחרון. 

שגרת טיפוח בוקר – שלב מס׳ 5: קרם עיניים 

העור שמסביב לעיניים הוא דק מאד ונוטה להתייבש ולהתקמט ראשון, ולכן יש להתייחס גם אליו ולטרגט גם את הזה. ניתן להשתמש בסרום לעיניים ומעליו קרם לחות או קרם עיניים, או בקרם עיניים לבד. 

שגרת טיפוח בוקר – שלב מס׳ 6׳: קרם הגנה

שום שגרת טיפוח נכונה וטובה לא תהיה מושלמת ללא קרם הגנה טוב מפני השמש. השמש היא הגורם מס׳ 1 להזדקנות מוקדמת של העור, לפיגמנטציה ולסרטן העור, ואנחנו חייבות לעזור לעצמנו, ולשמור על העור מפני הקרינות המזיקות. לכן נסיים את שגרת הטיפוח עם קרם הגנה טוב בעל הגנה רחבת טווח (הסבר בהמשך). 
שגרת טיפוח מלאה לבוקר
ומה עם האיפור?
זהו אמנם לא נושא הפוסט, אבל כדי שלא יהיו ספקות, לאחר שהנחנו קרם הגנה אפשר לעבור  לאיפור הפנים – פריימר, מייקאפ וכו׳. 
אז אם גם אתן סובלות מעור שמן/ אקנתי, ואם גם אתן רוצות לדחות ולמנוע הופעת קמטים ופיגמנטציה, אתן מוזמנות להמשיך לקרוא, ולהכיר את המוצרים ששינו לי את החיים! 
למי שמעוניינת בגרסת הוידאו – אתו מוזמנות לצפות בסרטון המלא בערוץ היוטיוב שלי: 

מוצרי טיפוח מנצחים לעור שמן ומתבגר – שגרת טיפוח היום שלי

תרחיץ הפנים שלי

Dr. Woods, Facial Cleanser, Tea Tree  – תרחיץ פנים עם שמן עץ התה

תרחיץ מומלץ לעור שמן עץ התה אייהרב
את שגרת טיפוח העור שלי בבוקר אני פותחת עם רחצת פנים טובה, ומשתמשת בתרחיץ פנים לעור שמן עד מעורב של ד״ר וודס. התרחיץ מכיל שמן עץ התה, שהוא בעל תכונות אנטי דלקתיות, וזה חשוב מאד כשרוצים לטפל בעור שסובל מהתפרצויות של אקנה. הוא מנקה ומכווץ נקבוביות, מטפל בפצעונים, ומסייע באיזון הפרשת השומן בעור. 
בנוסף הוא מכיל ויטמין E- נוגד חמצון חזק הנלחם ברדיקלים חופשיים (אקלטרונים חופשיים שמסוגלים לחדור לתאי העור ולהרוס אותם), רכיבי אנטי אייג׳ינג התורמים לחידוש העור, ושילוב של תמציות צמחים המרגיעות את העור ומזינות אותו בלחות. 
עוד התרחיץ מכיל חומצה ציטרית, שאחראית לפילינג עדין- הסרה עדינה של תאי עור מתים, מה שגם תורם לחידוש העור, ולחשיפת שכבת עור בריאה ויפה יותר. 
במהלך החיפוש המייגע אחר המוצר האחד שאיתו הכי כדאי לי לפתוח את הבוקר, נתקלתי בתרחיץ הזה, ולאחר שחקרתי על כל אחד ואחד מרכיביו, הבנתי שמכאן אני צריכה להתחיל. 
התרחיץ משלב את כל מה שחיפשתי לפתיחת שגרת הבוקר שלי: הוא ינקה את העור מהפרשות הסבום בלילה, יעזור לי לאזן את הפרשת השומניות, יתרום לכיווץ הנקבוביות, יעניק לעור מראה נקי וזוהר, וגם יתן לו בוסט של נוגדי חימצון שיעזרו להלחם במזהמים. 
התרחיץ שקוף ונוזלי, יש לו ריח חזק של שמן עץ התה, ואני מודה שצריך להתרגל אליו. גם לאחר מספר חודשים של שימוש קבוע, אני עדיין לא יכולה לומר שהריח התחבב עלי. 
העור נראה נקי מאד בתום הרחצה, ואני מרגישה שהוא משתלב בשגרת הבוקר שלי כמו כפפה ליד. 
[לרכישה באייהרב] – 19.55 ש״ח ל-236 מ״ל. 

הטונר שלי 

Leven Rose 100% Pure & Organic Rose Water

טונר מי ורדים מומלץ אייהרב
אולי אחד הדברים הכי חשובים שלמדתי במסע החיפוש והלמידה שלי, הוא השלב הזה. לשלב הטונר יש חשיבות שעשויה להיות מכרעת בטיפוח העור, בטיפול בעור, ובתפקוד המוצרים שיבואו אחר כך. 
רבים מאיתנו קוראים לטונר ״מי פנים״, ומניחים שהתפקיד המרכזי שלהם הוא לנקות את העור משאריות הלכלוך שלא הוסרו בשלב הרחצה. אז זהו, שאולי הם עשויים לתרום לניקוי, אבל זה ממש לא הייעוד שלהם! 
הטונר, בתרגום לעברית – מאזן. מאזן מה? ולמה בכלל צריך את זה?
תפקידו של הטונר הוא לאזן את רמת החומציות של העור שלנו (ה-PH). כשרמת החומציות של העור מאוזנת, העור מרגיש נוח, נראה טוב יותר ומוגן מנזקי הסביבה. לעיתים, מוצרי טיפוח, ובהקשר הזה ההתייחסות היא בעיקר לתרחיצי פנים, הם בעלי רמת חומציות גבוהה, המשבשת את רמת החומציות הטבעית של העור. שיבוש כזה פוגע בהגנה הטבעית של העור, וחושף אותו לחיידקים שעשויים להוביל להתפרצויות של אקנה וליובש. 
הטונר יעזור לנו לאזן את רמת ה-PH, ולהוריד אותה לרמה הנוחה והנכונה (בין 5 ל-6). 
בנוסף, כאשר העור מאוזן מבחינת ה-PH, ספיגת חומרי הטיפוח הבאים תהיה קלה ואפקטיבית יותר. 
אני משתמשת בטונר מי ורדים. מה שמיוחד במי ורדים הוא שהם טונר טבעי לחלוטין. הם בעלי דרגת PH של 5.5, והם מאזנים נהדרים לעור. 
אבל למה להסתפק בטונר שהוא ״רק״ טונר? למי הורדים ישנם יתרונות קוסמטיים רבים וחשובים אחרים, המתאימים מאד לשגרת טיפוח של בעלי עור שמן, אקנתי, ואף מתבגר (נשמע מוכר?)
מי הורדים מעניקים לעור לחות, הם אנטי דלקתיים ומרגיעים עור מגורה, מסייעים בריפוי צלקות אקנה, ממיסים לכלוך, שומנים, ומנקים את הנקבוביות. בנוסף הם מכילים נוגדי חמצון, וכבר הבנו למה זה חשוב. תוסיפו לכל אלה ריח ורדים נפלא, ורעננות מהממת שהתזת מי ורדים קרירים מהמקרר נותנת, וזהו אחלה סיפתח לבוקר!
אז כמו שהבנתן, אני שומרת את מי הורדים במקרר, ומתיזה על כל הפנים לאחר שלב הרחצה והייבוש של הפנים במגבת. 
אני לא יודת אם זה באמת משנה באיזה מוצר שמכיל 100% מי ורדים תשתמשו. אני השתמשתי בשניים שונים, ושניהם עשו את העבודה בצורה נפלאה.
הטונר הנוכחי שאני משתמשת בו הוא של Leven Rose.

[לרכישה באייהרב] 49.30 ש״ח ל-114 מ״ל (מספיק למספר חודשים של שימוש יומ-יומי בוקר וערב). 

הסרומים שלי

הגענו לשלב ההזנה האמיתי של העור. עד עכשיו ניקינו, איזנו, ועל הדרך נתנו לעור רכיבים טובים להתחיל לעבוד איתם, אך הם היו במינונים מאד נמוכים.
תפקיד הסרומים הוא להזין את העור בבוסט של רכיבים פעילים, שיעבדו למען העור שלנו במהלך היום. הסרומים בנויים ממולקולות קטנות החודרות לשכבות העמוקות יותר של העור, וכך הם פועלים ועובדים על העור ממש מבפנים. זהו גם ההבדל המהותי בין הסרום לקרם הלחות. לקרם הלחות תפקידים אחרים, ובכל מקרה הוא פועל על השכבות העליונות של העור. לכן אסור לוותר על אף אחד מהשלבים, שכן לכל שלב יש את תפקידו וחשיבותו, והוא עובד על אזורים אחרים וברבדים אחרים. שילוב של סרום טוב עם קרם לחות טוב, יתן לעורנו הזנה טובה ומנצחת.
בשלב הזה נרצה להשתמש בין סרום אחד לשלושה (כל אחת ומה שהיא מסוגלת להכיל, גם מבחינת הסבלנות וגם מבחינת הזמן), ופה נטרגט ונתייחס לבעיות שאנחנו רוצות לפתור, או שבהן אנו רוצות להלחם. 
גם כאן, חיפשתי סרומים שיעניקו לי לחות, שיעזרו לי לשלוט בשומניות, ויעכבו את הזדקנות העור. 
כאן יש להדגיש, ששגרת הבוקר היא לא המקום לסרומים חזקים, המכילים חומצות אלפא או ביתא הידרוקסי, הגורמות לפילינג כימי של העור (שכן אלה מותירות עור חשוף ורגיש יותר לנזקי השמש), את אלה נשמור לשגרת הלילה. 
כשמניחים יותר מסרום אחד, נעבוד על פי העיקרון של מהקליל לכבד – מהמימי והנוזלי ביותר, לסמיך ביותר. לרוב זה יהיה: סרום על בסיס מים – סרום במרקם ג׳ל נוזלי – ג׳ל סמיך – סרום במרקם קרמי. 
אז בואו ותכירו את הסרומים שבהם אני משתמשת בבוקר. הם מופיעים לפי סדר השימוש – מהקליל ועד הסמיך ביותר. 
את הסרום אני מניחה כחמש דקות לאחר שהטונר נספג לחלוטין, וממתינה מספר דקות בין סרום לסרום, על מנת לאפשר לכל אחד להיספג היטב. 

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

סרום לעור שמן וצמצום נקבוביות
הסרום הראשון שאני מניחה הוא סרום קליל של דה אורדינרי, המכיל 10% ניאצינאמיד ו-1% אבץ. ניאצינאמיד הוא ויטמין B3, הפועל לטשטוש של כתמים קלים בעור, כמו כתמי אקנה, והוא בעל תכונות אנטיבקטריאליות (שוב, מעולה לאקנה ובכלל להגנה מפני חיידקים וזיהומים). השילוב עם האבץ מספק שליטה בשומניות והפרשת הסבום. כתוצאה מכך, תופעת לוואי חביבה למדי היא הכיווץ הקל של הנקבוביות שמתרחשת בעור שלי (לא העלמה, אבל הקטנה מסוימת). 
אני מרגישה שמכל המוצרים שבהם אני משתמשת, זה האחד שעושה את השינוי הכי משמעותי מבחינת השליטה בשומניות, שכן כאשר אני מזניחה ולא משתמשת בו, העור חוזר להיות שומני. 
על מנת לראות את השיפור בנראות העור יש להשתמש בקביעות כשבועיים, ומשם להמשיך ולהשתמש כל הזמן. כשמפסיקים ישנה רגרסיה – גם בשליטה בשומניות, וגם בהפרשת הסבום שמתגברת שוב, ובעקבותיה הנקבוביות מתרחבות בחזרה. 
אני מניחה שתי טיפות באמצעות הטפטפת, ומורחת על כל הפנים והצוואר, מחכה שיספג לחלוטין, וממשיכה לסרום הבא. 
[לרכישה מקאלט ביוטי] 5£ לפני הנחות ל-30 מ״ל. 

הסרום הבא יהיה אחראי על הלחות, וכאן אני משתמשת בחומצה היאלורונית או בתכשיר המכיל Snow Mashroom. אם אתן קונות בהמלצותיי, תוכלו להחליט ולבחור אחד מבין שניהם

Now Foods, Solutions, Hyaluronic Acid Firming Serum

חומצה היאלרונית מומלצת מאייהרב
חומצה היאלרונית היא רכיב מאד חשוב המיוצר בעור שלנו באופן טבעי, והתפקיד המרכזי שלו היא למשוך מים מהסביבה אל תוך העור, ולהרוות אותו בלחות. כתוצאה יוצאת מכך, העור נראה מלא יותר, וישנה הפחתה בנראות הקמטים. מולקולה אחת של חומצה היאלרונית יכולה לספוח אליה כמעט 4 ליטרים של מים! 
במהלך השנים הייצור הטבעי של החומצה בעור הולך ופוחת, ולכן אנו זקוקות לתחזוק מבחוץ. 
ישנם המון מוצרי טיפוח בשוק המכילים חומצה היאלרונית. חיפשתי אחד שיענה על כל הקריטריונים שלי שציינתי בתחילת הפוסט, כזה שלא יקרע את הכיס, וכזה שקיבל תגובות אוהדות מהמשתמשים. 
מצאתי את סרום החומצה ההיאלרונית הזה של Now Cosmetics באייהרב, שם הוא Best Seller, וזוכה לתגובות נלהבות. 
את הסרום הזה אני מניחה אחרי הסרום הקודם, ולפני קרם הלחות (אלא אם כן בא לי לשלב סרום נוסף ואחרון מעליו). 
מדובר בסרום ג׳ל קליל, עם ניחוח של סוכריות, שהוא פשוט תענוג לשימוש. הוא נמצא אצלי קבוע בשגרה, וכבר רכשתי אותו 3 פעמים. בשימוש קבוע יום וערב הוא מספיק לחודש שלם. 
אני מרגישה שבסך הכל הוא עושה את העבודה: העור מרגיש נוח במהלך היום, ולא מפיק יותר מדי שומן. 
חיסרון אחד ששמתי לב אליו הוא שהסרום משאיר מן שכבה סופר מיקרו דקיקה על העור, שבדרך כלל לא מפריעה לשום דבר, אבל בשילוב עם קרמים מסויימים היא עשויה להתקלף מעט. זה לא קורה עם הרבה קרמים, אבל זה יכול לקרות. 
עניין אחר עם חומצה היאלרונית הוביל אותי לרכוש את המוצר הבא – המשיכו לקרוא ותבינו. 
[לרכישה באייהרב] 33.70 ש״ח ל-30 מ״ל. 

The Inkey List Snow Mashroom Serum 

סרום פטריית שלג לבנה תחליף לחומצה היאלרונית
כשחקרתי על הרכיבים בקוסמטיקה, למדתי שלחומצה היאלרונית ישנו חיסרון אחד, והוא גודל המולקולות שלה. מסתבר, שהחומצה ההיאלרונית שמצויה ברוב תכשירי הקוסמטיקה, הנה בעלת מולקולות גדולות, שלא יכולות לחדור ולהגיע לשכבות העמוקות של העור. מכיוון שלא תמיד קל לדעת באיזה מוצר השתמשו באיזה גודל של מולקולה, יכול מאד להיות שנקנה תכשיר שמשפיע רק על שכבת האפידרמיס (השכבה העליונה של העור). 
ואז גיליתי את ה-Snow Mashroom (פטריה לבנה/ פטריית שלג). פטריית השלג ידועה ומוכרת היטב בסין וביפן, שם משתמשים בה כ-2000 שנה להזנה של העור בלחות. 
היא גם כן סופחת המון לחות מהאוויר אל העור, אך לעומת החומצה ההיאלרונית, המולקולות שלה קטנות, וחודרות את האפידרמיס. כך בעצם, פטריית השלג מזינה את העור מבפנים, מהשכבות העמוקות. הודות לכך, ולתכונות אנטי דלקתיות של הסרום, המוצר תומך ביצור קולגן ובהחלקת העור. 
סרום פטריית השלג של The Inkey List הוא סרום ג׳ל קליל, קריר ונעים במיוחד. הוא מכיל גם גליצרין- רכיב נוסף שסופח נוזלים מהאוויר, ואני מרגישה שהוא מרווה לי את העור בלחות מבלי להכביד.
הסרום משתלב בסינגריה נפלאה עם יתר מוצרי שגרת הבוקר (והערב) שלי, הוא משלים את השליטה בשומניות העור, ולא סתם אני משתמשת כבר בשפורפרת השניה. לגמרי מהמוצרים שארצה להמשיך ולהשתמש בהם בקביעות בשנים הבאות (לפחות עד שאגלה משהו טוב יותר). 
לרוב אני מעדיפה את הסרום הזה על פני סרום החומצה ההיאלרונית, כיוון שהמרקם קליל ונעים לי יותר. 
[לרכישה בקאלט ביוטי] 9.99£ לפני הנחת מע״מ ל-30 מ״ל

The Inkey List – Hepta Peptide

סרום פפטידים מומלץ
הסרום הזה הוא מבחינת ״תגלית השנה״ שלי. מוצר קסום ופלאי שאני מאושרת שהכרתי ושהכנסתי לשגרת הטיפוח שלי. 
ישנן שתי דרכים להשתמש בסרום ה- Hepta Peptide של The Inkey List : כסרום וכפריימר. נתרכז תחילה בתפקידו כסרום. 
לסרום הזה ישנן שתי תועלות: הראשונה והמיידית היא טשטוש נראה לעין של הנקבוביות והקמטוטים, הודות למרקם הסמיך שלו, שמרגיש כאילו אוסף ותופס את העור. המוצר הזה, בשילוב עם פריימר למייקאפ, יעניק לכן שילוב מנצח לטשטוש הנקבוביות. השניה, שאת תוצאותיה משיגים עם שימוש קבוע בטווח הארוך, היא עידוד חידוש תאים וייצור קולגן, שמשפר את האלסטיות של העור, ובסופו של דבר העור גם נראה טוב ובריא יותר. זאת הודות לפפטידים ייחודיים השולחים איתותים לתאי העור לייצר יותר קולגן. 
לסרום הזה מרקם של קרם לחות כמעט, הוא מאד סמיך ומתקבע על העור במהירות. 
כאשר הוא מתקבע, העור מקבל אפקט של סופט פוקוס – ומיד ניתן להבחין בצמצום בנראות הנקבוביות. 
שמתי לב, שכאשר אני מניחה מעליו קרם לחות, האפקט כמעט ונעלם, ולכן ישנן 3 דרכים להשתמש בו, קראו היטב ושננו, כי אני מקבלת אינספור שאלות על המוצר, מבנות שלא הבינו עד הסוף איך אני משתמשת בו: 
1. דרך ראשונה, בתור סרום פרופר. פשוט מניחה אותו אחרון מבין הסרומים שלי ולפני קרם הלחות. פה אני נהנית מהיתרונות הטיפוחיים שלו (היינו תמיכה ביצור קולגן). (לצורך זה אשתמש בו בעיקר בלילה). 
2. הדרך השניה היא בתור פריימר. במקרה הזה, אני מוותרת במודע על היתרונות הטיפוחיים, ומניחה אותו מעל קרם הלחות, ולפני פריימר מטשטש נקבוביות. שילוב כזה נותן טשטוש מטורף לנקבוביות – טשטוש שלא הצלחתי להשיג מעולם עם שום מוצר אחר. לכן זהו מוצר שנמצא אצלי קבוע בשגרה, אני לא מוותרת עליו בשום מצב, ורכשתי ממנו כבר 3 יחידות. 
3. שילוב- אם יש לי סבלנות, ואני רוצה להינות גם מהיתרונות הטיפוחיים וגם מהיתרונות כפריימר – אשתמש גם כסרום לפני קרם הלחות, וגם כפריימר אחרי קרם הלחות. (הבנתן נכון: הפטה פפטייד – קרם לחות – הפטה פפטייד). 
בשורה התחתונה, אם אתן מחפשות סרום יעיל להגברת ייצור הקולגן – נסו אותו. אם אתן סובלות מנקבוביות פעורות, ועייפתן מחיפושים מייגעים ונכשלים אחר הדרך המושלמת לטשטש אותן- אתן חייבות לתת לו צ׳אנס!
[לרכישה מקאלט ביוטי] 14.99£ לפני הנחות, ל-30 מ״ל. 

הקרמים שלי – לחות

הגענו לשלב המוכר ביותר לכולכן. לא משנה אילו שלבי טיפוח השגרה שלכן כוללת, אני בטוחה שאת קרם הלחות נמצא בשגרה של כל אחת ואחת מכן- מהקלולסיות לחלוטין ועד מכורות הטיפוח המושבעות. 
זהו שלב מאד חשוב, אבל לא מהסיבות שאתן חושבות. 
הסיבה הכי חשובה לשימוש בקרם הלחות היא לשמור את הלחויות שנתנו לעור בשלב הסרומים בתוך העור, וזאת באמצעות רכיבים חוסמים המצויים בקרם הלחות. למה צריך את זה?
כפי שהסברתי לכן בחלק הקודם, חומצה היאלרונית, סופחת לחות מן האוויר אל תוך העור. אבל, אם הסביבה יבשה, ואין לחומצה מאיפה לספוח נוזלים, היא מושכת נוזלים מתוך העור עצמו כלפי מעלה. זו תופעה שאנחנו נרצה למנוע בכל מחיר. לכן, חשוב להשתמש ברכיבים חוסמים כאלה, שיתנו לעור שלנו מעין מעטה הגנה מפני דליפת לחות. 
קרמים של לחות יכילו בדרך כלל שלל רכיבים המזינים את העור בלחות, כמו גליצרין, חומצה היאלרונית ואלוורה, לצד רכיבים חוסמים. הרבה פעמים הם יכילו גם רכיבים ספציפיים שישכנעו אותנו לבחור דווקא באותו הקרם הספציפי. 
אבל בכל מקרה, אם להשקיע במשהו בשגרת הטיפוח, העדיפו להשקיע בסרומים עשירים ברכיבים פעילים ובלחות, וקרם הלחות, לעומת זאת, יכול להיות קרם פשוט, שרק יגן על מה שנתנו לעור עם הסרומים. 
גם במקרה הזה ישנם שני שילובים מצויינים שאני רוצה להכיר לכן, שאני משתמשת בהם באופן קבוע. המשותף לשניהם הוא שהם קלילים, נותנים לעור מראה ותחושת מאט לאורך כל היום, ואינם קורעים את הכיס. תוכלו לבחור באחת מהאפשרויות

Mild By Nature, Camellia Care, EGCG Green Tea Skin Cream

קרם לחות מומלץ מאייהרב
קרם מצויין במיוחד לעור שמן, שנותן הרבה מעבר ללחות נוחה ולא מוגזמת לעור, הוא ה-Camelia Care של Mild By Nature
זהו קרם לחות סופר קליל, המכיל חומצה היאלרונית שדואגת ללחות, ועוזרת בשיפור נראות הקמטים, ורכיב סופר חשוב נוסף- EGCG (אולי אתן מכירות מהתה הידוע) שהוא נוגד חמצון חזק הנלחם בזיהומים הפוגעים בעור, וגם בעל תכונות אנטי דלקתיות. מכיל גם רזרבטרול, גם הוא נוגד חמצון חזק. 
הקרם הקליל מגיע באריזת משאבה מצויינת ונוחה מאד לשימוש. הוא מתאים לכל סוגי העור, מאזן את רמת ה-PH, ואמור גם להרגיע עור רגיש. בעלות עור יבש- הייתי נמנעת, אני לא מרגישה שהוא מספק מספיק לחות. 
אני מרגישה שהוא לגמרי משלים לי את איזון השומניות בעור, העור מרגיש מאד נוח איתו, על סף ה״רגיל״ לגמרי, והוא משמש לי בסיס מצויין לאיפור. 
[לרכישה באייהרב], 38.70 ש״ח ל-50 מ״ל. 

The Ordinary – Natural Moisturizing Factors + HA

קרם לחות טוב לעור שמן the ordinary
אפשרות אחרת ומצויינת לא פחות לעור שמן, הוא ה-NMF של דה אורדינרי. 
NMF = Natural Moisturizing Factors -הם רכיבי הזנה ולחות שנמצאים באופן טבעי אצלנו בעור. בין הרכיבים הללו שנמצאים בקרם הזה: חומצות אמינו, חומצות שומן, שתנן, סרמידים, חומצה היאלרונית ועוד. כל אלה מספקים תמיכה לחותית והגנה לעור, בפורמולה קלילה ולא שומנית. 
כשאני מניחה אותו העור מרגיש נעים ונח. הקרם, כאמור, סופר קליל, ולכן נהדר גם כבסיס לאיפור. 
[לרכישה מקאלט ביוטי] מגיע בשני גדלים – 50 מ״ל / 100 מ״ל – 4.90£ / 6.80£ בהתאמה (לפני הנחות). 
כשאני משתמשת בקרם הזה, ובמיוחד כאשר אני יוצאת מהבית, אני אוהבת לחזק אותו בנוגד חמצון חזק וידוע – ויטמין C. מכיוון שויטמין C לרוב מתחמצן ונהרס מאד מהר במוצרי הטיפוח שלנו, עם חשיפה לאוויר / חום / אור, מצאתי פתרון, המגיע בדמוי אבקה של דה-אורדינרי.
על מנת לחזק ולהעצים את האפקטיביות של ויטמנין הסי, אני משלבת גם סרום של חומצה פרולית. אם כן, בימים שבהם אני משתמשת בקרם הנ״ל, אני מכינה לי מיקס (לא לוקח יותר מחצי דקה), ויוצרת לעצמי מן סופר קרם. אלה הם המוצרים שאני משלבת במיקס שלי:
 מוצרי טיפוח מומלצים the ordinary


The Ordinary – 100% L-Ascorbic Acid Powder

ויטמין סי באבקה
ויטמין סי ידוע כנוגד חימצון חזק, שמסייע גם בהבהרת העור, לחימה בהזקנות העור, ובאיחוד גוון העור. אנחנו רוצות לשלב ויטמין C בשגרת הטיפוח שלנו ככל שניתן, אולם כפי שציינתי קודם, מדובר ברכיב מאד שברירי, שנוטה לאבד מהאפקטיביות שלו במוצרי הטיפוח מהר מאד מרגע הפתיחה. (לעיתים, אם האריזה אינה אטומה וחדירה לאור, או נחשפה לחום, סביר להניח שויטמין הסי כבר איבד מהאפקטיביות שלו עוד בטרם הפתיחה). לכן, מי שרוצה להנות מיתרונות הויטמין סי, ולא לזרוק כסף לפח על מוצרים שבהם הויטמין איבד מיעילותו, תשמח לגלות את המוצר הזה.
מדובר ב-100% ויטמין C המגיע בפורמולה של אבקה, אותה ניתן לערבב עם הסרומים או קרם הלחות שלנו.
המוצר מגיע בצנצנת עם כפית יעודית, כשההמלצה היא להוסיף כפית לקרם הלחות. אני מרגישה שכמות כזו אינה נעימה לעור, והגרגירים מורגשים מדי, ולכן אני מסתפקת בחצי כפית- 3/4 כפית. האבקה מתמוססת במהלך הערבוב עם קרם הלחות, ואם לא שמים יותר מדי, היא כמעט ואיננה מורגשת על העור. 
[לרכישה בקאלט ביוטי] 4.90£ ל-20 גרם (לפני הנחות). 
להשלמת המיקס שלי המשיכי למוצר הבא: 

The Ordinary – Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%

נוגדי חימצון בקוסמטיקה
רזרבטרול וחומצה פרולית הנם שני נוגדי חמצון סופר חזקים, המנטרלים רדיקלים חופשיים הפוגעים ביצור הקולגן בעור, ורכיבי חובה בשגרת אנטי אייג׳ינג. שניהם נמצאים בסרום הזה של דה אורדינרי, בריכוז גבוה של 3% לכל אחד. הסרום מאד קליל, וניתן להניח אותו ישירות על העור, או לערבב אותו עם קרם הלחות- שזו הדרך המועדפת עלי. אני מוסיפה ממנו טיפה אחת. 
בשילוב עם ויטמין סי נקבל הגנה מטורפת נגד אותם הרדיקלים החופשיים. 
אם התבלבתן, זהו המתכון לקרם לחות עצמתי אך קליל לעור שמן:
מעט קרם לחות NMF + חצי כפית אבקת ויטמין C + טיפה מסרום רזרבטרול+ חומצה פרולית. לערבב היטב, ולהניח על כל הפנים והצואר. 
[לרכישה מקאלט ביוטי] 5.50£ ל-30 מ״ל לפני הנחות. 

קרם העיניים שלי

Acure, Radically Rejuvenating Eye Cream

קרם עיניים אנטי אייג׳ינג מומלץ
לפני שאני סוגרת את שגרת טיפוח הבוקר שלי,  ומסיימת אותה עם השלב הבא, אני מקדישה כחצי דקה לאזור העיניים. העור שמסביב לעניים הוא דק ועדין, ולרוב זהו האזור הראשון אשר נותן את אותות הגיל. גם כאן חיפשתי מוצר קליל, אנטי אייג׳ינג, שיספק לחות והגנה מפני זיהומי הסביבה. 
כשעברתי על רשימת הרכיבים של קרם העיניים הזה של Acure, וקראתי על הרכיבים שלא היו מוכרים לי עד כה, הרגשתי שהוא המיועד. אני משתמשת בו כבר מספר חודשים, הוא נעים לי, קליל מאד, בסיס טוב לאיפור (כלומר לא כבד ולא גורם לאיפור שמעליו לנזול במהלך היום), ועד כה נראה שהוא עושה עבודה לא רעה. 
הקרם מכיל שני רכיבים מיוחדים: 
הראשון הוא תמצית Edelweiss – צמח הגדל בהרי האלפים, נוגד חמצון חזק פי שניים מויטמין C, ומספק לנו הגנה מפני רדיקלים חופשיים שהורסים לנו את תאי העור. 
השני הוא CoQ10 – רכיב המופק בעור שלנו באופן טבעי, נוגד חמצון שמעודד ייצור קולגן, שגם ייצורו בעור פוחת במהלך השנים. 
בסופו של דבר אנו מקבלות קרם עיניים קליל, שמזין את העור בלחות, משפר את מעטה ההגנה שלו, ומעודד יצור קולגן – כתוצאה מכך משפר את נראות הקמטים. בשבילי זה מספיק.
[לרכישה באייהרב] 56.5 ש״ח ל-30 מ״ל. 

קרם ההגנה שלי

הגענו למוצר הכי חשוב בשגרת טיפוח הבוקר! 
קרינת השמש היא הגורם הראשי לנזקים בעור כמו שריפה, פיגמנטציה, קמטים, וסרטן העור. לכן, שגרת טיפוח שמבקשת להגן על העור מפני פיגמנטציה וקמטים לעולם לא תהיה מושלמת ללא תכשיר הגנה מפני השמש. 
למרבה האירוניה, זה המוצר שהיה לי הכי קשה למצוא. חיפשתי קרם הגנה פיזיקלי נטול אכזריות, עם רכיבים חיוביים בלבד, שיתן לי הגנה רחבת טווח מפני קרינות UVA ו- UVB, רכיבים טובים לטיפוח העור, שלא ישאיר שכבה לבנה במיוחד, שיתן לעור מראה מאט, שלא יחבל בשליטה בשומניות, ושיהיה בעל SPF30 לפחות. הרבה לבקש, נכון? אבל הצלחתי למצוא! 
האמת היא שכבר מצאתי כמה כאלה, פוסט וסרטון מקיף על מוצרי הגנה מהשמש יעלה בקרוב.
 

REN – Clean Screen Mineral SPF 30 Mattifying Face Sunscreen Broad Spectrum

קרם הגנה מומלץ לעור שמן spf30
הקרם הזה של REN עם SPF30 ענה לי על כל הציפיות ויותר מזה.
מדובר בקרם הגנה פיזיקלי, מה שאומר שהוא מתאים גם לבעלות עור רגיש, ואינו מתנגש עם מוצרי טיפוח אחרים. הוא מכיל אבץ, מה שמשדרג את ההגנה מפני קרינת UVA, ומסייע בשליטה בשומניות. 
הקרם מכיל נוגדי חימצון ורכיבי לחות, כך שהוא גם נוח ונעים כשהוא על הפנים, וגם פועל להלחם ברדיקלים חופשיים במהלך היום. 
הקרם הוא בעל הגנה רחבת טווח – הוא מגן מפני קרינות UVA כאמור, ו-UVB, ובונוס נוסף- הוא גם מגן מפני הקרינה הכחולה הנפלטת מהמסכים שאליהם אנו מכורות, שגם היא מאד מזיקה לעור שלנו. 
יש לו ריח נעים, הוא מספק מראה ותחושה מאט, ובסיס ממש מוצלח לאיפור- גם לבעלות עור שמן. 
חיסרון יחיד – מעט מלבין את העור – לא משהו דרמטי, אבל כן מורגשת הבהרה מסויימת, ולכן אני אוהבת אותו במיוחד מתחת לאיפור. 
אני משתמשת בו גם בימים שאני לא מתאפרת, אבל לפעמים מעדיפה להשתמש בקרם הגנה מינרלי שקוף אחר (המוצר הבא).
[לרכישה בקאלט ביוטי] 32£ ל-50 מ״ל – לפני הנחות. 

Dermalogica Invisible Physical Defence

קרם הגנה מומלץ דרמלוג׳יקה
הקרם הזה של דרמלוג׳יקה הצטרף לשגרת הטיפוח שלי בחודש האחרון. הוא מספק בערך את כל מה שמספק קרם ההגנה הקודם – הוא פיזיקלי, בעל SPF30, מספק הגנה רחבת טווח מפני קרינות. UVA, UVB, ואור כחול. 
המיוחד בקרם הזה הוא שלמרות שהוא פיזיקלי ומכיל אבץ, הוא מתקבל שקוף לחלוטין הודות לגריסה סופר דקיקה של האבץ. הפורמולה שלו סופר קלילה, ולכן הוא מעולה לשימוש גם ללא איפור מעל. 
זו הייתה שגרת טיפוח העור היומית שלי. אני משתמשת במוצרים האלה כמה חודשים טובים, ואני מרגישה שהעור שלי מתפקד כעור רגיל לחלוטין. אני יודעת שהשילובים האלו עובדים מכיוון שברגע שאני מכניסה איזשהו שינוי, ומנסה מוצר חדש, השומניות חוזרת. 
אם תבחרו לנסות אילו מן המוצרים האלו, אני מקווה שהם יועילו לכן לפחות כמו שהם מועילים לי, ושתצליחו לבנות לכן שגרת טיפוח עור טובה ובריאה, שתכסה את כל המטרות שלכן. 
אם יש לכן שאלות, תרגישו חופשי להשאיר לי בתגובות או לכתוב לי הודעה פרטית באינסטגרם או בפייסבוק. 
*גילוי נאות – הלינקים שבהם השתמשתי בפוסט הזה הנם רווחיים, וביצוע רכישה באמצעותם תקנה לי עמלה מסויימת. אשמח ואודה לכן מאד אם תשתמשו בהם 🙂 

אהבת את הפוסט? שתפי אותו!

אהבת את הפוסט? שתפי אותו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי גם יעניין אותך...

Cruelty Free Beauty

אלו מותגים נחשבים לנטולי אכזריות?

ישנם חילוקי דיעות בקשר לאילו מותגים ניתן לסמן כמותגים נטולי אכזריות, כשבסופו של דבר כל אחד ואחת בוחרים בעצמם לאיזו דוקטרינה הם משתייכים.

כדי ליישר קו עם קוראי הבלוג, אני רוצה להבהיר אילו מותגים נחשבים לנטולי אכזריות מבחינתי.

אני מחשיבה מותגים לנטולי אכזריות אם הם עונים על התנאים הבאים:
1. לא עורכים בעצמם ניסויים על בעלי חיים.
2. שום גוף שלישי לא מנסה את המוצרים שלהם על בעלי חיים.
3. לא נמכרים פיזית בסין.
4. קיבלו חותמת של ארגון PETA.
5. נבדקו ואושרו על ידי הבלוגרית Cruelty Free Kitty והבלוגרית Logical Harmony.

ברוכה הבאה!

איזה כיף שאת כאן!

Cruelty Free Beauty הוא בלוג ביוטי שכולו מוקדש לקוסמטיקה ללא אכזריות, כאשר גם כאן, כמו בבלוג הוותיק, תמצאי שלל מדריכי קניה אונליין. 

אני מזמינה אותך להצטרף אלי ולהינות מתכנים חדשים, סקירות והמלצות.

לא מנויה שלי עדיין?

רוצה לקבל עדכונים על תכנים חדשים ועל מבצעי הבלאק פריידיי הקרובים?

הרשמי עכשיו:

(המנויות ל-Masks Off Masks On לא צריכות להרשם שוב)