ביוטי ללא אכזריות

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ביוטי ללא אכזריות

חיפוש
פוסטים אחרונים בבלוג
ארכיונים

בצפר לאיפור- שיעור מס' 5: בואו נכסה את זה! על קונסילרים ותורת הצבע

נפתח בשתי שאלות: כמה קונסילרים רכשת כדי לכסות את העיגולים השחורים מתחת לעינייך, ובמקום עיגולים שחורים נותרה לה אפרוריות שרומזת על מה שמתחולל מתחת לאיפור?

כמה קונסילרים נרכשו בתקווה להסתיר פצעונים אדומים ומפדחים, ועכשיו הם מעלים אבק במגרה כי התגלו כלא יעילים בכלל? 

אני מניחה שאצל רובכן עכשיו רצה סדרה של ביקורים חוזרים ונשנים בפארמים, שמות של מותגי איפור וקונסילרים שכבר עברו על הפנים שלכן. מייאש הא?

אז השיעור הזה מגיע כדי לעשות לכן סדר, וכדי להבטיח שהקונסילר הבא שתרכשו יעשה עבודתו גם יעשה!

אוף.. מה אני עושה עם העיגולים השחורים האלה???

CC כל הזכויות לתמונה שמורות ל-George Lu

מה הסוד, אתן וודאי תוהות… הסוד טמון בתורת הצבע (לא להיבהל, זה לא כל כך מפחיד), ובשילוב הקונסילר עם מוצר אחד נוסף שמעולם לא שמעתן על קיומו: קורקטור, או בשמו העברי- מתקן גוון. 

** בפוסט הזה תלמדו על קצת על תורת הצבע, תכירו את הקורקטור, תלמדו על קונסילרים, איך מניחים, תראו את הקונסילרים האישיים שלי, ותצפו בסרטונים להעשרה. למרבית המוצרים המוזכרים מצורפים קישורים  לרכישה.

תורת הצבע והקשר לקונסילרים

הנה כמה דברים שאתן יודעות מהגן:

  • ישנם שלושה צבעי יסוד: כחול, אדום וצהוב
  • שילוב של שניים מהם יתן לנו צבע חדש- צבע משנה: 

אדום + כחול = סגול

אדום + צהוב = כתום

כחול + צהוב = ירוק

להמחשה קבלו את גלגל הצבעים המהמם הזה שעמלתי עליו בפוטושופ:

גלגל הצבעים

הידעת?

צבעי היסוד הם כמו מספר ראשוני: לא ניתן ליצור אותם על ידי ערבוב של גוונים אחרים. 

עד כאן הכל קל ויפה, נכון? יופי, אז ממשיכים:

הביטו לרגע בגלגל, ושימו לב שמול כל צבע יסוד ישנו צבע משנה. הצבע המשני שנמצא מול צבע היסוד הוא הצבע המנוגד לו. כלומר: 

ירוק מנוגד לאדום

כתום מנוגד לכחול

סגול מנוגד לצהוב

צבעים מנוגדים המונחים אחד ליד השני מדגישים זה את זה

ואיך זה קשור לאיפור, אתן בטח תוהות. או! אז ככה:

  • צבעים מנוגדים שמונחים אחד ליד השני יבליטו או יקפיצו זה את זה. כך למשל, אם נאפר אישה שלבשה שמלה ירוקה באודם אדום, אז הירוק יראה ירוק יותר, והאדום יראה אדום יותר. אבל זה לא נושא השיעור שלנו, נמשיך לסעיף הבא:
  • צבעים מנוגדים שמונחים זה על גבי זה מנטרלים אחד את השני. מתחיל לדגדג לכן במוח? 

אז מה זה בעצם אומר? זה אומר שאם למשל יש לנו חצ'קון אדום וגדול על המצח שתלוי שם כמו נורת אזהרה, ובא לנו לנטרל  אותו, נצטרך להניח עליו חומר ירוק. זה גם אומר שאם יש לנו כהות כחלחלה מתחת לעיניים, ואנו רוצים לנטרל אותה, נצטרך להשתמש בחומר כתמתם. החומר הזה, המנטרל, נקרא קורקטור, או מתקן גוון. (דוגמאות לקורקטורים בהמשך!)

לסיכום: כל צבע ננטרל באמצעות הצבע המנוגד לו. ככל שהגוון של הפגם חזק יותר, כך נרצה להשתמש בקורקטור בעל גוון חזק יותר. 

לאלה מכן הסובלות מכהות סביב העיניים, או מפיגמנטציה צבעונית על הפנים, נסו להבחין האם לכהות יש תת גוון כחול או אולי סגול, כדי שתוכלו לנטרל בהתאם. 

** ומה לגבי "סתם כהות חומה"? כהות או פיגמנטציה חומה נעדיף לנטרל עם ורוד. ככל שהכהות חומה כהה יותר, כך נעדיף ורוד כהה יותר- אפילו כמעט אדום. 

אבל החום הוא גוון שדי קל לטפל בו, הוא לא מפונק, ולכן נוכל להשתמש גם בגוונים אפרסקיים או כתומים כדי לנטרלו. 

ומה לעזאזל נעשה עם כל הצבעים האלה על הפרצוף? אל דאגה! הרעיון הוא שהקורקטור יונח לפני האיפור, כלומר, מתחת למייקאפ או הקונסילר. לאחר מכן אלו יונחו מעל הקורקטור בטפיחות ויעלימו אותו, עד שנקבל גוון עור אחיד ללא זכר לכהיות! 

לגבי הטיפול בחצ'קונים- קורקטור ירוק ומעליו קונסילר או מייקאפ, יטפלו בבעיית הגוון, אבל בעיית הבליטה היא כבר סיפור אחר…

קורקטורים – באילו חומרים נשתמש

בקורקטור, אם כן, נשתמש לתיקון כהויות חזקות, אשר קונסילר רגיל לא מצליח להתמודד עמן. הקורקטור יבהיר את הכהות ויעלים אותה. 

תשמחו אולי לגלות שיש מצב לא רע בכלל שכבר יש לכן קורקטור כזה או אחר בבית. אין חובה להשתמש במוצר שנקרא "קורקטור", ואפשר להשתמש במגוון מוצרי איפור במקום.

קורקטור יגיע בדרך כלל בפורמולת קרם, כמו גלגל הקורקטורים של עפרה, כמו ה-Even Tone של איל מקיאג', וכמו הקורקטור של בובי בראון למשל. 

גלגל הקונסילרים של עופרה

ניתן לרכוש את הגלגל באתר גילטי


מוצרים אחרים שניתן להשתמש בהם כדי לנטרל פגמים הם סמקים קרמיים, ליפסטיקים, ואפילו צלליות או סמקי אבן – כל עוד הם ללא נצנצים! מה שכן, כשמשתמשים במוצרים כמו סומק קרמי או שפתון- יש לבחון את העמידות באזור העיניים, כדי להמנע מנזילות. 

שלבי העבודה לנטרול כהויות או פצעונים עם קורקטור:

1. נזהה את הגוון או תת הגוון של הכהות: יותר חום? יותר סגול? אולי כחול?

2. נבחר קורקטור בגוון המנוגד לגוון הכהות. 

3. נניח את הקורקטור על מוקד הבעיה, ונכסה את כולו. אגב, מומלץ להשתמש בכמה שפחות חומר. אם כמות מעטה לא מספיקה, אז ניתן להוסיף עוד מעט. אם גם זה לא עוזר, אז כנראה שלא בחרתן בקורקטור הנכון. 

4. בטפיחות נניח את המייקאפ או הקונסילר על גבי הקורקטור- דווקא בטפיחות משום שאנו לא רוצות למרוח את הקורקטור ולהרוס את הכיסוי, ואנו גם לא רצות לערבב בין החומרים כי אז האפקט ילך קפוט. 

5. לאחר שסיימנו להניח קונסילר, מומלץ להצמיד נייר טישו לאזור המאופר, כדי לספוח שומנים או נוזלים שלא נספגו בעור, ושרק יכבידו בהמשך. 

6. נפדר. אם מדובר באיפור כהויות מתחת לעיניים, וישנם קמטוטים, נפדר ממש מעט, על מנת שלא להדגיש את הקמטוטים. 

כיום קיימים מוצרים שונים בשוק המכילים מתקן גוון לכל הפנים, ושעשויים לעזור למי שבאמת סובלת מפיגמנטציה, או מאדמומיות בעור. 

פריימרים מתקני גוון

ניתן לעבוד על תיקון הגוון עוד משלב הפריימר.

ל-Smashbox יש שלושה פריימרים כאלה: אחד ירוק, לנטרול אדמומיות בפנים, אחד סגול, לטיפול ולהחייאת עור עמום וצהבהב, והאפרסקי לנטרול פיגמנטציה וכהויות. 

פריימר, אגב, הכי נוח להניח עם האצבעות (נקיות!!!)



את הפריימרים של Smashbox תוכלו להזמין מהאתר של סמאשבוקס בארץ

CC קרים

CC קרים או Color Correcting Cream הוא מוצר די חדש על המדפים, הוא דומה בתפקודו ל-BB קרים (יענו מספק לחות, גוון, כיסוי ומקדם הגנה), אלה של-CC יש גם תכונות של תיקון גוון. 

קונסילרים!

במה כדאי להשתמש?

אז יש לא מעט קונסילרים בשוק שמצהירים שיש בהם מתקן גוון, אם מדובר בקונסילר לפנים, אז בדרך כלל נרצה אחד עם תת גוון ירקרק, שיכסה לנו את הפצעונים האדומים, ואם זה לאזור שמתחת לעיניים לרוב נעדיף קונסילר עם תת גוון ורוד-סלומון או אפרסקי. 

לצערי ולצערכן, רבים מהקונסילרים הללו עדיין לא מצליחים לפתור את הבעיה, ובמיוחד כשמדובר בכהויות חזקות. כאמור, במקום תיקון, מתקבל גוון אפור, שרוב המתאפרות שלא מודעות לאלטרנטיבה, יתפשרו עליו. 

לכן, כאשר הכהות חזקה במיוחד, אני מעדיפה שלא להסתפק בקונסילר ולהשתמש בקורקטור. אחר כך, זה כבר לא ממש משנה איזה קונסילר נשים מעל- כולם יעשו עבודה טובה. 

טיפים לבחירת קונסילר

  1. לאזור שמתחת לעיניים, העדיפו קונסילר שבהיר בחצי טון עד טון מגוון המייקאפ שלכן, כי המטרה שלנו היא להבהיר מעט את האזור שמתחת לעיניים, על מנת ליצור מראה יותר מואר ועירני.
  2. לטיפול בנקודות בעייתיות בפנים שהמייקאפ לא מצליח לכסות, העדיפו קונסילר בעל גוון זהה לגוון המייקאפ. 
  3. התחשבו בתת הגוון של העור שלכן! אם תת הגוון שלך הוא ורוד, לכי על קונסילר בעל אותו תת הגוון, וכנ"ל לגבי תת גוון צהוב, או אפרסקי. 
  4. התחשבו בסוג העור שלכן! אם את בעלת עור שומני, העדיפי קונסילר נטול שומן. אם יש לך עור יבש או קמטוטים מתחת לעיניים, הימנעי מקונסילר בעל גימור מט אשר יחמיר את הבעיה. 
  5. נסו את הפורמולה ואת הגוון בחנות, הסתכלו טוב טוב בראי, והחליטו אם מתאים לכן או לא. כדאי גם לצאת לשמש ולבדוק את התוצאה באור יום טבעי. עצה לחיים היא לא להקשיב לדיילות.

ובהקשר זה, אל תיפלו בפח של מותגים מפונפנים כמו מאק- גם הקונסילרים שלהם הרבה פעמים לא מכסים כהויות כראוי ומשאירים גוון אפור. אל תקנו את כל מה שהמאפרת בחנות או הדיילת אומרת לכן. הסתכלי טוב טוב בראי וראי בעצמך האם הכהות נעלמה לחלוטין והאזור שתחת העיניים קיבל גוון הזהה ליתר הפנים, או האם נותרה אפרוריות. 

איך נמרח את הקונסילר:

את רוב הקונסילרים הכי נוח למרוח עם האצבעות – פשוט להניח מעט חומר מתחת לעין ולטשטש עם האצבע, בטפיחות קלות. 

דרך נוספת היא באמצעות מברשות יעודיות: יש שני סוגי מברשות קונסילר עיקריים: הקבוקי הקטנטנות, שהן מברשות שמנמנות ודחוסות, כמו ה-P80 או ה-P88 הזויתית של סיגמה, או כמו ה-Dome של Real Techniques (שלושתן מעולות ונמצאות אצלי בשימוש קבוע). 

הסוג השני הוא מברשות סינטטיות שטוחות, כמו ה-Pointed Foundation Brush של Real Techniques. זה הסוג הפחות מועדף עלי. 

[הקליקו כאן לקריאה נרחבת על המברשות של Real Techniques]

האפשרות השלישית היא באמצעות ספוגית, ובמקרה הזה עדיף ספוגית מחודדת שמקלה על המריחה באזור הקטן של העיניים. הספוגית שאני הכי הכי אוהת להשתמש בה, וזו שלדעתי נותנת את התוצאות הכי יפות (וכן, ניסיתי את כולן), היא ה-Beauty Blender. כן… לפעמים הכי יקר הוא באמת הכי טוב… 

הביוטי בלנדר. לקריאה נרחבת על הספוגית – הקליקו!


הקונסילר שלי:

התמזל מזלי ואינני סובלת מכהויות מתחת לעיניים, לפחות לא משהו שיש להתייחס אליו באופן מיוחד (אבל נדפקתי בדברים אחרים :P) ולכן אני לא צריכה קונסילרים כבדים. אני אוהבת שקונסילר הוא קליל, מאחד את גוון העור, מאיר לי את אזור העיניים, ומפגין עמידות. 

שלושה קונסילרים עושים לי את זה בימים אלה: 

Garnier Youthful Radiance Tinted Eye Roll On  

הראשון והראשי  הוא ה-roll on של גרנייה, עליו תוכלו לקרוא בהרחבה בפוסט נבחרי השנה שלי.

הקפאין רול און של גרניה: הקפאין מסייע בהמרצת הדם ובשיפור מראה העור העייף, הגוון נותן כיסוי קליל ואחיד לעור.

את הקונסילר הזה מומלץ להניח מעט מהחומר מתחת לעיניים, להמתין דקה, ורק אז למרוח ולהספיג אל תוך העור.

כיום לא ניתן להשיגו יותר בצורה הזו, וניתן לרכוש את ה-BB קרים לעיניים של גרניה, גם הוא באריזת רול און, שמהתחושה שלי מדובר במוצרים מאד מאד דומים. גם הביבי לעיניים נהדר ונותן תוצאה זהה.

הגוון שלי: Medium

              
הגלגל של הקפאין רול הוא בעצם כדור מתכתי, שהמריחה באמצעותו מעסה ומקררת את האזור שמתחת לעין, מה שמסייע להלחם במראה העיניים העייפות. 

את הביבי החדש לעיניים ניתן לרכוש ב: 

eChemist, feelunique, life and looks, Chemist Direct, ו- all beauty.


המחירים נעים בין 3.99£ ל-9.99£ (23-58 שקלים. שימו לב שלפעמים דווקא האתרים שגובים דמי ,משלוח הרבה יותר זולים מהאתרים ששולחים בחינם, אז תעשו את החישוב של מה הכי משתלם לכן). 

סרטונים!

שיעור פרונטלי זה טוב ויפה, אבל אין כמו המחשה בלייב, ולכן, כמו תמיד, אני מציידת אתכן בכמה סרטונים מומלצים שמצאתי ב-YouTube: 

הנחת קורקטור וקונסילר- מאת בובי בראון:

חמש דרכים שונות להנחת קונסילר, מאת גוס המהמם:

שימוש בקונסילרים – צהוב וירוק (הדגמה ב-2:58)

הדגמת הנחה של פריימר ירוק (מתחיל להיות מעניין ב-2:22)

הדגמת השימוש ב-CC Cream:

לסרטונים נוספים אני מאד ממליצה להיכנס ל-YouTube ולחפש: Concealer/ Concealer reveiw/ Correctors/ How to apply Concealer וכו'… 

עד כאן להפעם, מקווה שהיה לכן מעניין ומעשיר, ואשמח לשמוע האם השיטות שלמדתן כאן עזרו לכן לגרש את העיגולים השחורים הסוררים!

*המחירים המוצגים לעיל נכונים ליום פרסום הפוסט

אהבת את הפוסט? שתפי אותו!

אהבת את הפוסט? שתפי אותו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי גם יעניין אותך...

Cruelty Free Beauty

אלו מותגים נחשבים לנטולי אכזריות?

ישנם חילוקי דיעות בקשר לאילו מותגים ניתן לסמן כמותגים נטולי אכזריות, כשבסופו של דבר כל אחד ואחת בוחרים בעצמם לאיזו דוקטרינה הם משתייכים.

כדי ליישר קו עם קוראי הבלוג, אני רוצה להבהיר אילו מותגים נחשבים לנטולי אכזריות מבחינתי.

אני מחשיבה מותגים לנטולי אכזריות אם הם עונים על התנאים הבאים:
1. לא עורכים בעצמם ניסויים על בעלי חיים.
2. שום גוף שלישי לא מנסה את המוצרים שלהם על בעלי חיים.
3. לא נמכרים פיזית בסין.
4. קיבלו חותמת של ארגון PETA.
5. נבדקו ואושרו על ידי הבלוגרית Cruelty Free Kitty והבלוגרית Logical Harmony.

ברוכה הבאה!

איזה כיף שאת כאן!

Cruelty Free Beauty הוא בלוג ביוטי שכולו מוקדש לקוסמטיקה ללא אכזריות, כאשר גם כאן, כמו בבלוג הוותיק, תמצאי שלל מדריכי קניה אונליין. 

אני מזמינה אותך להצטרף אלי ולהינות מתכנים חדשים, סקירות והמלצות.

לא מנויה שלי עדיין?

רוצה לקבל עדכונים על תכנים חדשים ועל מבצעי הבלאק פריידיי הקרובים?

הרשמי עכשיו:

(המנויות ל-Masks Off Masks On לא צריכות להרשם שוב)