ביוטי ללא אכזריות

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ביוטי ללא אכזריות

חיפוש
פוסטים אחרונים בבלוג
ארכיונים

בצפר לאיפור- שיעור שלישי: כלי העבודה של המאפרת/ מברשות, ספוגיות ומה שביניהן

כשם שפסל זקוק לפטיש ואזמל, כשם שטבח זקוק למג'ימיקס, וכשם שאינסטלטור זקוק לג'ינס בגזרה נמוכה (אה.. לא? :P), כך גם אנחנו- המאפרות והמתאפרות זקוקות לכלים הייחודיים לנו. בעצם אנחנו סוג של ציירות, ולכן בדיוק כשם שהצייר זקוק למברשות שלו, כך גם אנחנו: המברשות הן כלי העבודה שלנו, וככל שהן יהיו טובות יותר, כך גם עבודתנו תהיה קלה ונוחה, ופרי עמלנו יראה טוב יותר. 

בעצם, בלי המברשות וכלים נוספים, אנו, כמאפרות, נהיה מאד מוגבלות, הרי יש גבול לכמה דיוק אפשר להגיע עם האצבעות… המברשות השונות מאפשרות לנו יד חופשית, מקוריות ויצירתיות. 

אז לפני שנגיע לפרקי איפור העיניים והשפתיים, בפוסט הזה אכיר לכן את הכלים השונים שכל מאפרת צריכה בתיק האיפור שלה: נדבר על מברשות, ספוגיות, פאפים, מעגל ריסים, ועוד. 

במהלך השיעור גם אציג בפניכן את הכלים הספציפיים שמשמשים אותי אישית, עם קישורים לרכישה, במידה ותהיו מעוניינות בכך. 

** שימו לב שבמידה שכן תהיו מעוניינות לרכוש את המברשות שיופיעו כאן בהמשך מאייהרב, וזו הקניה הראשונה שלכן, תקבלו אוטומטית 5$ הנחה על כל קניה, או 10$ הנחה בקניה מעל 40$- רק בגלל שאתן מופנות מהבלוג. 

אם אתן מעוניינות ברכישת מברשות מסיגמה השתמשו בקוד: JAN2013 לקבלת 10% הנחה. בנוסף תקבלו מתנה על כל קניה מעל 30$ באתר. 

איפור בסיס

מברשות VS ספוגיות- הדילמה הגדולה

אחת השאלות שנשאלות הכי הרבה בקשר להנחת מייקאפ היא מה עדיף: מברשת או ספוגית? 

בגדול, ניתן לומר שהתשובה תמיד תסתכם במה שהכי נוח לנו, אבל אם תשאלו אותי, אז מברשות לוקחות ובגדול.   אני משתמשת כמעט רק במברשות מכמה סיבות, ובספוגית אני משתמשת במקרים מאד מסוימים. 

ספוגיות

בספוגיות אני משתמשת בשני מקרים בלבד: במקרה שאני רוצה כיסוי יחסית עבה וכבד, כמו באיפור כלות וערב, ובמקרה שאני רוצה ליצור זווית חיצונית חדה לצללית, מה שגם מאפיין יותר איפור ערב…

כלומר, אם אני לא מאפרת כלה או מישהי לאירוע- אני לא אשתמש בספוגית ולהלן הסיבות:

ספוגיות הן לא כלכליות: ראשית, הן "שותות" הרבה חומר. הן ממש בולעות מייקאפ בכמויות, ואם אתן משתמשות בספוגית ותעברו למברשת תראו שכמות המייקאפ שאתן צריכות תקטן בחצי.

שנית, יש גבול עד כמה אפשר למחזר ספוגית. גם עם כביסות ושטיפות, ספוגיות מתבלות ומתפוררות לאחר מספר מועט של שימושים, ולכן אנו צריכות לשוב ולרכוש ספוגיות פעם אחר פעם. מברשות, לעומת זאת, יכולות להחזיק שנים ארוכות (עם טיפול נכון כמובן), ובסופו של דבר, גם אם נשקיע במברשות יקרות (מה שלא תמיד חובה), נצליח לחסוך כסף בטווח הארוך. 

שלישית, בספוגית אפשר להשתמש רק להנחת מייקאפ, בעוד שעם מברשת אחת אפשר לבצע כמה מטלות. 

מכיוון שכך, אני לא חושבת שספוגית זה משהו שצריך להשקיע בו סכומים היסטריים. כן, הספוגיות של איל מקיאג' מצוינות, אבל לא עדיף לחסוך את הכסף למשכנתא? לכן אני ממליצה בחום על ספוגיות המייקאפ של ביוטיקייר: ספוגיות הידרופיליות עשויות סיליקון, גמישות, נעימות, נוחות לשימוש, ומניבות תוצאות טובות. הן עושות בדיוק את אותה העבודה שעושות הספוגיות של איל מקיאג', בחמישית המחיר (6.9 ש"ח לעומת 34 ש"ח בא.מ). הכמות באריזות של שתי החברות היא זהה. 

הוראות השימוש: ספוגיות תמיד מומלץ להרטיב במים טוב טוב לפני השימוש ולסחוט היטב. הדבר יביא לשלוש תוצאות: 

1. הספוגית תכפיל את גודלה, ותהיה יותר נוחה לעבודה. 

2. המים שהספוגית ספגה יובילו לכך שהיא תספוג פחות מייקאפ. 

3. הספוגית תהפוך לרכה וגמישה יותר, וכך זה גם יהיה יותר נעים למאופרת, וגם תוצאות הנחת המייקאפ יהיו אחידות וחלקות יותר. 

** ספוגיות ניתן למחזר: בתום השימוש ולפני השימוש הבא, הניחו עליהן סבון או שמפו, תעסו טוב טוב כך שהסבון יחדור לספוגית, ושיטפו במים. תראו מיד איך המייקאפ העקשן נפרד מהספוגית. הניחו את הספוגית לייבוש, והשתמשו פעם נוספת. 

חשוב! מומלץ מאד להימנע משימוש חוזר בספוגיות מבלי לכבס אותן קודם, משום שהשילוב של הלחות והלכלוך הם מצע נפלא להתרבות חיידקים, שאחר כך מגיעים לפנים שלכן. 

פאפים (ספוגיות פידור)

לרוב נרצה לקבע את הבסיס עם פודרה. הפאף הוא המפדר שלנו. בוודאי אתן מכירות סוגים שונים של פאפים, ונתקלתן בהן בעיקר עם הפודרות שקניתן. אם השתמשתן בפאף בעבר, וודאי הבחנתן שהנחת פודרה באמצעותו לרוב יוצרת מראה מאד מאט, מאובק וכבד. זו הסיבה שבגללה אני ממעיטה להשתמש בפאפים, ומעדיפה מברשות לפידור. 

בפאף, כמו בספוגית, אני אשתמש רק כשבאמת אני ארצה כיסוי כבד וחזק מהרגיל, כמו שדורש איפור כלה למשל. 

הוראות השימוש: ניקח פודרה באמצעות הפאף, ונניח על הפנים בטפיחות, תוך שאנו בעצם "מהדקות" את הפודרה אל תוך המייקאפ. 

הפאף גם יכול לשמש אותנו כמעין מחק. במידה והפרזנו, נאמר, בסומק, נוכל לקחת פודרה עם הפאף, ופשוט למחוק או לטשטש את העודפים הלא רצויים. 

** אם הפאף שלכן  איכותי ומגיע באופן של ספוגית מצופה בציפית שניתן להסיר, ניתן לכבס את הציפית במכונת הכביסה, ולהשתמש בפאף שוב ושוב. 

הפאפים שמשמשים אותי:

לאיפור ערב אני משתמשת בדרך כלל בפאף הגדול של איל מקיאג' (אני לא זוכרת מה מכירו…) אני שומרת במזוודת האיפור גם פאפים קטנים חדשים, שאותם אני נותנת למאופרת עם מעט פודרה- כדי שתוכל לפדר את עצמה במהלך הערב. 

את הפאפים הקטנים רכשתי ב- My Cosmetics בסינמה סיטי. זו חנות סטייל ביוטיקייר, ומחירם 3.80 ש"ח לזוג. ניתן למצוא פאפים חמודים דומים וזולים גם בביוטיקייר. 

מברשות

אם בספוגיות אני משתמשת רק לשני שימושים, במברשות אני משתמשת בכל יתר המקרים, כשלכל מטרה ישנן מברשות ייעודיות, כשכמובן ישנן מברשות מולטי טאסקיות, שאיתן ניתן לבצע מטלות שונות.

כאמור, לבחירה במברשות יתרונות רבים: הן נשארות שנים, ולכן חוסכות לנו כסף בסופו של דבר, הן נוחות לעבודה, ומניבות תוצאות מדויקות. 

שיער טבעי VS סינתטי

אחת השאלות שעולות בהקשר של מברשות הן במה עדיף להשתמש? במברשות העשויות שיער טבעי (לרוב שיער עיזים), או במברשות סינתטיות. 

כשלמדתי איפור, המורות שלי תמיד שיבחו והיללו את היתרונות שבמברשות העשויות שיער טבעי. הרשו לי לספר לכן, שעם הזמן אני מגלה יותר ויותר מברשות סינתטיות איכותיות מאד, שמרגישות בדיוק כמו שיער טבעי, ומניבות תוצאות לא פחות טובות! הן גם לרוב זולות יותר. 

לכן, בבואנו לבחור מברשת אני לא חושבת שצריך לבחור אוטומטית באלו העשויות שיער טבעי, אלא לבחון את האיכות מקרוב. יכול מאד להיות שתגלו שדווקא אל הסינתטיות אתן מתחברות יותר, ועל הדרך גם עשיתן טובה לכדור הארץ. 

אגב, יתרון בולט של מברשות סינתטיות, הוא העובדה שבמברשות האלה ניתן להשתמש הן עם מוצרים יבשים (אבקות וכד') והן עם מוצרים רטובים וקרמיים, בעוד שלא מומלץ להשתמש במוצרים רטובים עם מברשות העשויות שיער טבעי. 

מברשות בסיס:

מברשות בסיס הן מברשות שנשתמש בהן כדי ליצור את בסיס האיפור- נשתמש בהן להנחת מייקאפ, קונסילר, פריימרים, ואפילו סמקים קרמיים/נוזליים. בעצם, למעט במקרה של איפור מינרלי, הן ישמשו אותנו להנחת מוצרים נוזליים/רטובים, ולכן נעדיף להשתמש במברשות סינתטיות.

הנחת פריימר פנים ובסיס לצלליות:

האמת היא שבשני השימושים האלה אני מעדיפה להשתמש באצבעות, משום שהפריימרים צריכים לשבת על העור ולא צריכים החדרה לתוכו. אני אשתמש במברשת ייעודית בעיקר כשאני ארצה ליצור שכבה יחסית עבה של פריימר-בסיס. 

המברשות שאני ממליצה להשתמש בהן לצרכים הללו הן:

להנחת בסיס לצללית: לשימוש זה המברשת שמשמשת אותי באופן קבוע כשאני מאפרת היא הShadow -Liner Brush של Benefit. מדובר במברשת קטנה ושטוחה בעלת סיבים סינתטיים קשיחים אך אלסטיים.

מלבד להנחת בסיס לצללית, המברשת הזו משמשת אותי גם לערבוב מייקאפים, ולהנחת צלליות קרמיות. כמו כן ניתן גם לצייר איתה אייליינר, ולטשטש באמצעותה מוצרים קרמיים, כמו מתחת לקו הריסים התחתון למשל.  

Benefit Shadow-Liner Brush

את המברשת רכשתי במבצע חיסול ב-CheapSmells. לצערי שם היא כבר לא במלאי…

להנחת פריימר פנים: לרוב, למטרה זו אני אוהבת להשתמש עם האצבעות, אני מרגישה שדווקא איתן אני מגיעה לתוצאות הכי טובות. ובכל זאת, אם אני במצב רוח למברשת, אני בדרך כלל אעדיף מברשת סינתטית שטוחה וגדולה, כמו ה-Essential Foundation Brush של Real Techniques, שבעיקרון מיועדת למייקאפ, אבל אני מעדיפה אותה לשימוש הזה. 

המברשת מגיעה כחלק מערכת Travel Essentials שמכילה עוד שתי מברשות נהדרות אחרות. מחיר הערכה ב-iHerb הוא 17.99$. 

Essential Fundation Brush. הקליקו לרכישה

הנחת מייקאפ וקונסילר:

במקרים האלה, נרצה להשתמש במברשות כמה שיוצר צפופות ודחוסות. מברשות ממשפחת הקבוקי יעשו עבודה נהדרת, וגם מברשות סטפלינג. 

הסיבות לבחירה דווקא במברשות כאלה, הן שבגלל צפיפות הסיבים שלהן הן מאפשרות לנו שליטה מלאה במריחת החומר, בהחדרתו אל תוך העור, ובעבודה טובה לא יישארו "עקבות" של המברשת: המייקאפ יהיה חלק ואחיד. העבודה עם מברשות מהסוג הזה היא גם מאד מהירה, ולדעתי לוקחת כמחצית מהזמן שבשימוש בספוגית או במברשות אחרות. 

סיבה נוספת היא שהמברשות לא "שותות" הרבה חומר, וכמות המייקאפ שנשתמש בה לכל הפנים תצטמצם משמעותית. 

הוראות העבודה: אני אוהבת להניח מייקאפ עם האצבעות בכמה נקודות מרכזיות בפנים, ואז לעבוד עם המברשת בתנועות סיבוביות ממרכז הפנים והחוצה. ניתן גם להניח מעט מייקאפ ישירות על המברשת ולמרוח בתנועות סיבוביות ממרכז הפני החוצה. 

כשאתן מורחות את המייקאפ אל תהיו מאד עדינות, אתן צריכות להרגיש שאתן ממש מעסות את המייקאפ אל תוך העור. 

אל תשכחו למזג את המייקאפ עם הצוואר במשיכות מהלסת כלפי מטה – אין לעצור בקו הלסת, ולהשאיר קו חד וברור של מייקאפ, זה ייראה כמו מסיכה, וכל המראה הטבעי שניסינו להשיג ילך קפוט.

אחרי שסיימנו עם המייקאפ נעבור לקונסילר, ונעבוד עם מברשות ייעודיות להנחתו מתחת לעיניים, או על כתמים בעור שהמייקאפ לא הצליח לכסות. שימוש במברשת דחוסה וצפופה תאפשר לנו טשטוש ומיזוג בקלות של הקונסילר עם המייקאפ. 

אם בחרנו להשתמש בסומק קרמי או נוזלי, אז לאחר שסיימנו עם הבסיס, נשתמש בדיוק באותן המברשות שהשתמשנו בהן להנחת המייקאפ. ניתן להניח את הסומק במרכז הלחיים עם האצבעות, לטשטש מעט, ואז לעבור עם המברשת לטשטוש ומיזוג שנראה טבעי ועדין יותר. 

שלוש מברשות שולטות אצלי כשזה מגיע למייקאפ וסומק קרמי והן:

הקליקו לרכישה                                   הקליקו לרכישה                                   הקליקו לרכישה

מימין לשמאל: ה-F80 המפורסמת של Sigma היא מברשת קבוקי שטוחה, צפופה מאד ורכה בטירוף!

ה-Expert Brash של Real Techniques, גם כן מברשת קבוקי בעלת ראש עגול, דחוסה וצפופה מאד מאד, ונעימה במיוחד במגע עם העור. 

ה- Stippling Brush גם כן של Real Techniques, צפופה, רכה, ונעימה. 

שלושת המברשות האלה עשויות סיבים סינטטיים, שלושתן איכותיות בטירוף, ועושות עבודה נהדרת. מגיעים איתן לגימור נקי וחלק בחצי דקה ממש! אני ממליצה בחום על שלושתן!

ואלה הן שתי מברשות הקונסילר הנהדרות שלי:

הקליקו לרכישה                           הקליקו לרכישה

ה-Deluxe Crease Brush של Real Techniques כמובן, נראית כמו מיני Expert Brush- קבוקי קטנה, צפופה ודחוסה, מצוינת לטשטוש חצ'קונים!

ה- P88 היא עוד מברשת מצוינת מבית היוצר של Sigma, היא גם כן מעין קבוקי בעלת ראש זוויתי, ומשום החיתוך הזוויתי הזה מאד נח לעבוד איתה באזורים קטנים שלמברשת רגילה קשה להגיע- כמו מתחת לעיניים, בזוויות העין, ובצידי האף.

בסרטון הבא, סמנת'ה צ'אפמן, האמא של מברשות Real Techniques מדגימה מריחת מייקאפ באמצעות ה-Stippling Brush. אם תעקבו ותשימו לב, תראו בסרטון עוד מברשות שיוזכרו בהמשך. 

קיבוע האיפור: פודרה

כאמור, ניתן לקבע את האיפור באמצעות פאף, אך המראה שיתקבל יהיה כבד ולא מתאים ליום-יום. לכן ביום יום אני מעדיפה ומשתמשת אך ורק במברשות פידור. 

הוראות השימוש: אם אנו לא סובלות מעור שומני, ורוצות פידור קל בלבד, פשוט ניקח מעט פודרה עם המברשת, ונעבור ברפרוף על כל הפנים, עם התמקדות באזור ה-T (מצח, אף וסנטר). 

אם אנו כן סובלו מעור שומני, נרצה שהפודרה תחזיק יותר זמן מעמד, ולכן ניקח פודרה עם המברשת, והפעם, במקום להניח אותה ברפרוף, נטפח את המברשת אל תוך העור. זה טוב מכיוון שהפודרה תשב חזק יותר על העור. באופן הזה לא נמרח את הבסיס שעשינו קודם לכן, והכל יעמוד במקומו. 

שתי מברשות עיקריות משמשות אותי לפידור, שתיהן של ריל טקניכס-

לפידור כל הפנים אני משתמש ב- Multi Task Brush המעולה, שמשמשת אותי גם להנחת סומק, וגם להנחת ברונזר (מגיעה כחלק מערכת ה- Travel Essentials), ולפידור אזורים קטנים, כמו האזור שמתחת לעיניים, אני משתמשת ב-Setting Brush (נמכרת בנפרד, תמורת 7.99$).

הקליקו לרכישה             הקליקו לרכישה

הנחת סומק אבן (יבש):

על הנחת סמקים רטובים כבר דיברתי, ועתה נדבר על סמקים יבשים, שבאים בצורת אבקה דחוסה או בתפזורת. 

לשני מצבי הסומק, דחוס או מפוזר, אני משתמשת באותן המברשות, רק כשמדובר בתפזורת אני יותר נזהרת כשאני אוספת חומר, כדי לא להעמיס יותר מדי על המברשת. 

ישנם אין סוף של סוגים וצורות למברשות הסומק, והחשוב הוא למצוא את המברשת שיהיה לכן הכי נוח לעבוד איתה, שתאסוף מספיק חומר, אבל לא יותר מדי, ושיהיה קל לטשטש איתה את הסומק. 

מברשות הסומק האהובות עלי הן מברשת הפידור שהראיתי לכן זה עתה למעלה, Multi Task (מולטי טאסקינג זה תמיד טוב), וגם  ה-Blush Brush המדליקה הזו, גם היא של Real Techniques:

Real Techniques Blush Brush. הקליקו לרכישה

המברשת נמכרת בנפרד, ומחירה 8.99$. 

הארות והצללות:

אם קראתן את השיעור השני שמדבר על הארות והצללות, אתן כבר יודעות שגם לשימושים האלה יש צורך במברשות ספציפיות. לרוב ניתן להשתמש באותן המברשות שכבר יש לכן בתיק האיפור- במברשות הבסיס במידה ומדובר בהארות והצללות רטובות, ובמברשות הסומק, והצלליות שתראו בהמשך, אם מדובר בהצללות והארות יבשות. אז כדי לקצר את הפוסט הזה, שארוך גם ככה, אני מפנה אתכן לשיעור השני, שם תוכלו לראות את כל המברשות שאני משתמשת בהן להארות והצללות, ולאיזה שימושים בדיוק. 

ובכל זאת, מאז אותו הפוסט הצטרפו להן למשפחה שתי מברשות קונטור נוספות שאני ממש רוצה שתכירו:

הראשונה היא ה-Contour Brush של Real Techniques (איך לא…):

Real Techniques Contour Brush הקליקו לרכישה

המברשת הרכה והפלאפית הזו מצוינת בעיקר להצללות יבשות או רטובות בשקע שמתחת לעצמות הלחיים. 

המברשת נמכרת כחלק מערכת מברשות הבסיס Core Collection, שמחירה 17.99$, והיא מכילה ארבע מברשות. 

מברשת הקונטור השנייה, ובעצם זו שמשמשת אותי הכי הרבה היא ה-F40 של סיגמה:

Sigma F40. הקליקו לרכישה

המברשת הזו היא אחת ממברשות הקונטור הנוחות והנפלאות שיצא לי לנסות. היא עשויה שיער טבעי (בסיגמה מצהירים שאף חיה לא סבלה מתהליך ייצור המברשות שלהם), היא רכה ונעימה מאד,  ומתאימה גם להנחת סומק. עלתה לי 16$ ושווה כל דולר. 

גבות:

גם הגבות שלנו לעיתים זקוקות לאיפור- מילוי גבות דלילות או קרחות, או שרטוט של קשת גבה שוררת. ישנן בנות המעדיפות להשתמש בעפרונות, במקרה שאתן משתייכות אליהן, דלגו שתי פסקאות קדימה. אבל אני איני כזאת (:P), ומעדיפה להשתמש בצלליות, משום שאני מוצאת שהמראה שמתקבל עם הצללית הוא יותר רך, טבעי, ואין סכנה של מריחה במהלך היום. 

למילוי ועיצוב צורת הגבה נשתמש במברשות אלכסוניות וצפופות. הצורה האלכסונית של המברשת מאפשרת לנו לדייק בציור הגבה, ומילויה. 

המברשות האהובות עלי למילוי גבות הן מברשת התיחום של ביוטיקייר: מברשת סינתטית בעלת זווית אלכסונית, שנוחה מאד למילוי ושרטוט גבות, וניתן גם לצייר איתה קו אייליינר. מחירה: 3 שקלים; 

וה-Brow Brush הסגולה, הדקיקה והנהדרת של Real Techniques. המברשת הזו מעט יותר עבה מהמברשת של ביוטיקייר, ולכן אני חושבת שבעלות הגבות הדקיקות יעדיפו את המברשת הראשונה, ובעלות הגבות המלאות יותר יעדיפו את זו של ריל טקניכס. 

ה-Brow Brush מגיעה כחלק מסט מברשות העיניים של ריל טקניכס. הסט כולל חמש מברשות, וניתן לרכוש אותו בקישור הזה בעלות של 17.99$. 

לפני שרטוט הגבה, נרצה להבריש אותה, על מנת לנקות אותה משאריות מייקאפ ופודרה שנדבקו אליה, ואחרי ששרטטנו את הגבה בעיפרון או צללית, נרצה לסרק אותה, כדי להעיף עודפים, לגרום לחומר להתערבב טוב יותר עם שיער הגבה, וכדי ליצור מראה טבעי ורך יותר. 

המברשות המועדפות עלי לסירוק הגבות הן מברשת המסקרה הפשוטה של ביוטיקייר, ומחירה 3 שקלים, וה-Lash-Brow Groomer של ריל טקניכס. היתרון של זו על המברשת של ביוטיקייר הוא שהיא בכלל לא מתבלה, בעוד שאת המברשת של ביוטיקייר יש להחליף אחת לכמה חודשים. יתרון אדיר נוסף הוא  שהיא משמשת גם לסירוק הריסים לאחר הנחת המסקרה- כדי להבין איך זה עובד צפו בסרטון הבא, ודלגו לערך "ריסים" למטה. 

המברשת של רחל טקניכס נמכרת כיחידה, מחירה ב-iHerb הוא 5.99$, וניתן לרכוש אותה בקישור הזה

אגב, בביוטיקייר ניתן למצוא את המארז הזה שכולל חמש מברשות מסקרה קטנות, ניתן להשתמש בהן מספר פעמים, והמארז עולה 3 שקלים בלבד. 

וחוצמזה, אם אתן באמת רוצות לחסוך, אז לסירוק הריסים אתן תמיד יכולות להשתמש גם במברשת מסקרה שנגמרה, וששטפתן אותו טוב טוב…

ריסים

ריסים? כן- ריסים! גם הריסים לפעמים זקוקים לאקסטרא טיפול, שהמברשת שמגיעה עם המסקרה לא מספקת. בטוח קרה לכן שהנחתן מסקרה וקיבלתן מראה של ריסים דבוקים, או שנשארו מעט גושים, וחשבתן לעצמכן: איך לעזאזל אני מפרידה עכשיו בין הריסים שלי? או – הלוואי שהיה לי כלי להסיר באמצעותו את כל הגושים מבלי ללכלך את הידיים… או! אז יש כזה!

יש שני סוגים של מברשות שאני נוהגת להשתמש בהן כדי לתת פיניש לריסים: 

הסוג הראשון הן מברשות מסקרה נקיות, ממש כמו אלה שהראיתי לכן בתמונה שלמעלה, אבל המברשת המנצחת בסעיף הזה היא ה-Groomer של ריל טקניכס, שגם אותה ראיתן למעלה, אלא שהפעם אני מתייחסת לצד השני שלה- זה שנראה כמו מסרק כינים צפוף… 😛

השיניים המתכתיות הצפופות מאפשרות סירוק והפרדה של הריסים שנדבקו זה לזה, והן מסירות גושים בקלות. המברשת הזו משמשת אותי המון (משני צידיה), והיא פשוט מברשת חובה בעיני!

בסרטון הבא תוכלו לצפות בסמנת'ה צאפמן מדגימה כיצד יש להשתמש במסרק הגבות והריסים שלה:

איפור עיניים:

משום שמרב היצירתיות באיפור שלנו מתרכז בעיניים, העיניים זכו למגוון הרחב ביותר של סוגי מברשות. יש מברשות להנחת צללית כללית, יש מברשות להנחת צללית מדויקת, מברשות לאייליינר, מברשות לטשטוש צלליות ולטשטוש קוים חדים, מברשות להארות, ועוד ועוד, כשבכל קטגוריה תמצאו אינסוף של דגמים, גדלים וסוגים. 

מברשות צלליות כלליות: במברשות האלה נשתמש כשנרצה להניח את אותה הצללית על כל העפעף, או במקרה שאנו מניחות צלליות בהירות שלא דורשות יותר מדי דיוק. 

המברשות המועדפות עלי הן אלה:

מברשת מספר 213 של מאק ומברשת הפלאף של איל מקיאג' שתיהן עשויות שיער טבעי, שתיהן נהדרות להנחת צללית די מדויקת על כל העפעף, והן לא רעות בכלל גם לטשטוש (כשהן נקיות כמובן!). שתיהן יקרות, מחירים אני לא זוכרת, אבל כן זוכרת ששתיהן עולות למעלה ממאה שקלים.

ה- Base Shadow Brush של ריל טקניכס היא כמובן מברשת סינטטית, ולכן מעולה לעבודה גם עם מוצרים קרמיים. היא הרבה יותר פלאפית ורכה, מהשתיים האחרות, ולכן לא מתאימה כל כך כשרוצים ליצור מראה חד ומדויק. המברשת הזו משמשת אותי יום יום להנחת צללית כללית, והיא פשוט נפלאה לטשטושים. 

היא מגיעה כחלק מסט העיניים שכבר הזכרתי למעלה. 

מברשות צלליות מדויקות: במברשות האלה נשתמש כשנרצה להניח צללית באופן מדויק ביותר, כמו למשל אם נרצה צללית כהה רק בשליש החיצוני של העין, או נרצה להניח צללית מסוימת רק במקום מאד ספציפי. 

המברשות המועדפות עלי לשימוש הזה הן אלה:

המברשות האלה נראות כמו מברשות צלליות רגילות, אך הן הרבה יותר קטנות. 

ארבעת המברשות שבתמונה מצויינות הן להנחה מדויקת של צלליות, והן לטשטוש נקודתי, ומריחה של צלליות ואייליינר ג'ל בקו הריסים העליון או התחתון (שמתן לב כמה מולטי טאסקינג יש לנו כאן?). 

ולהלן פירוט המברשות מימין לשמאל:

מברשת Sculpture של איל מקיאג', עשויה שיער טבעי, איכותית מאד ויקרה (ושוב תסלחו לי שאיני זוכרת את המחירים המדויקים); 

לידה ה-Shade של EcoTools, עשויה סיבים סינתטיים (אך לא מרגישה ככה). היא מגיעה במארז נסיעות הכולל חמש מברשות (ניתן לרכוש אותו כאן תמורת 7.22$); 

אחריה מופיעה ה- Accent Brush של ריל טקניכס, שגם כן מגיעה כחלק מסט העיניים;

והאחרונה היא אחת מזוג מברשות עישון של ביוטיקייר, שמספרן 05. היא עשויה שיער טבעי, ויחד עם בת הזוג שלה היא שלכן תמורת 7.9 ש"ח. 

מברשות טשטוש קטנות/ סמאדג': במברשות האלה נשתמש כשנרצה לטשטש אזורים מאד קטנים- אם מדובר בצללית, ואפילו אם מדובר בפצעון קטן שאנו רוצים לטשטש עם קונסילר. 

אם נרצה לטשטש איפור לרוחב, אז מאד נוח להשתמש במברשות שטוחות, ואם נרצה לטשטש באופן נקודתי, נעדיף מברשות בעלות ראש עגול ושמנמן. 

שימושים לדוגמא: טשטוש של אייליינר ג'ל, הן על העפעף העליון והן בקו הריסים התחתון ליצירת לוק מעושן, הנחת צללית וטשטושה בקו הריסים התחתון, טשטוש סימנים קטנטנים בעור שהמייקאפ לא הצליח לכסות ועוד. 

המברשות שמשמשות אותי הכי הרבה הן ארבעת אלה שציינתי זה עתה בסעיף הקודם, וגם מברשת ה-Smudge החמודה הזו של EcoTools. המברשת הזו גם כן מגיעה כחלק מערכת הנסיעות שציינתי ממש מקודם. 

EcoTools Smudge Brush. הקליקו לרכישה.

מברשות לצלליות אבקה: צלליות במצב אבקה (בדרך כל צלליות מינרליות, או צלליות אבקה מבריקות) הן סכנה לאיפור שכבר כמעט הושלם. אם כבר איפרנו את כל הפנים, ובסוף נזכרנו שבא לנו להוסיף צללית אבקה מבריקה במרכז העין או על עצם הגבה, אנו רוצות להימנע ככל שניתן ממצב שבו האבקה תתפזר לנו על כל הפרצוף. לכן מומלץ מאד להשתמש במברשות ספוג שלוכדות את הצללית, ומאפשרות הנחה מדויקת אך ורק במקום בו אתן רוצות אותה. את המברשות האלה תוכלו למצוא כמעט בכל פלטת צלליות שכבר יש לכן בבית, או תוכלו לקנות אותן בנפרד. 

המברשת שמשמשת אותי הכי הרבה למטרה זו היא מברשת הספוג של ביוטיקייר (3 ש"ח):

על עצם הגבה: כשמדובר בשטח שמתחת לגבה, נרצה להשתמש במברשת עיניים כמה שיותר רחבה, שתכסה לנו את כל האזור שנותר ריק מצלליות. 

היתרון שבייעוד מברשת ספציפית להנחת צללית מתחת לגבה הוא, שאנו תמיד שומרים על מברשת אחת לפחות  "נקייה" בקייס המברשות שלנו. הרי תמיד נניח מתחת לגבה צללית בהירה, ולכן כשאנו יודעות שיש לנו מברשת ייעודית לצלליות בהירות, אנו לא צריכות לדאוג ולחפש מברשת נקייה בכל פעם כשנרצה להניח צללית בהירה על עצם הגבה, וישר נבחר במברשת הייעודית שלנו, כשאנו יודעות בבטחה שהיא נקייה מצלליות כהות.  

המברשות המועדפות עלי לשימוש זה הן שתיים נוספות שהזמנתי מאייהרב:

הראשונה של ריל טקניכס כמובן- Domed Shadow Brush שמגיע כחלק מערכת ה-Travel Essentials שהזכרתי למעלה, והשנייה היא ה-Blend של EcoTools הקטנה והשמנמנה, שמגיעה כחלק מערכת הנסיעות שגם כן הזכרתי כבר פעמיים. 

שתי המברשות האלה רחבות, בעלות ראש עגול, והן נהדרות לשימוש הזה. שתיהן, אגב, גם טובות לטשטוש ועישון צלליות משקע העין כלפי מעלה. 

הקליקו לרכישה                                 הקליקו לרכישה

מברשות טשטוש גדולות: במברשות האלה נשתמש כשנרצה למזג בין כל הצלליות על העפעף, וגם כשנרצה לטשטש את הקו החד שיצרנו כשהנחנו את הצללית, ובכך בעצם ליצור מראה של צללית מעושנת, הנעלמת בהדרגה ככל שהיא עולה כלפי מעלה. 

המברשות המועדפות עלי למטרה זו הן השתיים שציינתי בסעיף הקודם, ה-Base Shadow Brush של ריל טקניכס, כפי שכבר ציינתי למעלה, וגם המברשת הזו של EcoTools:

EcoTools Highlighting Brush. 

ה-Highlighting Brush של EcoTools היא אחת המברשות המצוינות לטשטוש ועישון צלליות. היא מגיעה עם ערכת הנסיעות של אקוטולס, שבטח כבר הבנתן שהיא מאד שימושית, ואם היא תהיה אצלכן בתיק האיפור, אני בטוחה שתמצאו שאתן משתמשות בה המון!

אייליינר: מי מאיתנו לא נאבקה או נאבקת יום יום עם יצירת קו האייליינר המושלם? גם כשמדובר באייליינר נוזלי שכבר מגיע עם מברשת, לפעמים עדיף להניח אותה לרגע בצד, ולהשתמש במברשת אחרת, נוחה ומדויקת יותר. 

אין ספק שהנחה טובה וחלקה של אייליינר דורשת הרבה אימון, אבל נוכל להקל על עצמנו מאד אם נשתמש במברשות שעוזרות לנו לדייק. 

את המברשת נבחר בהתאם לעובי הקו אותו נרצה לצייר, וגם בהתאם לגימור שנרצה ליצור: שפיצי וחד, או כהה ולא ברור. 

ואלה המברשות שמשמשות אותי יום יום:

אני לא יכולה לספור כמה מברשות אייליינר ניסיתי, באמת שעברתי בין המון. אני חושבת שעם כולן הסתדרתי לא רע בכלל, אבל כשניסיתי לראשונה את מברשת האייליינר של Real Techniques, שנקראת: Fine Liner Brush הבנתי עד כמה המברשות הקודמות היו פשוט… סתם! המברשת הזו היא מברשת האייליינר הכי מופלאה שיצא לי לנסות, המריחה איתה קלה, אחידה, האורך של הידית אידיאלי ולכן קל לי מאד לשלוט בשרטוט ובעובי הקו, ניתן ליצור איתה שפיץ מחודד בלי להתאמץ, ואני חושבת שכולנו צריכות להגיד תודה גדולה לגברת צ'אפמן שהביאה אלינו את המברשת הזו!

המברשת נמכרת כיחידה אחת, וניתן להזמין אותה מאייהרב בקישור הזה תמורת 5.99$ בלבד. 

המברשת השנייה היא בכלל מברשת לציור, ומצאתי אותה בגרפוס בעקבות המלצה של טל פלג הגאונית! היא סינתטית קטנטנה ודקיקה דקיקה, ולכן טובה במיוחד למי שמסתבכת ביצירת שפיצים חדים ומחודדים לקו האייליינר שלה. 

את המברשת, כאמור, רכשתי בגרפוס, למי שמעוניינת היא נקראת כך: Rekab 40 Synthetic, ומספרה 00. היא עולה פחות מעשרים שקלים.

איפור שפתיים:

שום איפור אינו מושלם בלי אודם או גלוס על השפתיים, ולמרות שלרוב, ובמיוחד כשאנו מאפרות את עצמנו, נעדיף למרוח את המוצר היישר מהטיובה, כאשר נרצה ליצור מראה מדויק יותר או אם נרצה לשנות במעט את צורת השפתיים, נעדיף להשתמש במברשת. 

מברשות שפתיים באות בגדלים וצורות שונים, לא חייבים להשתמש במברשת שכתוב עליה "מברשת שפתיים", אבל כן במברשת קטנה ומלאה, שאתן מרגישות שתוכלו להיות מדויקות איתה. 

מברשות השפתיים החביבות עלי הן בכלל שתי מברשות אייליינר, ועוד מברשת To Go אחת:

נתחיל עם שתי מברשות האייליינר:

האחת היא E05 של סיגמה (הורודה): היא מברשת סינתטית, מחירה 10$ וניתן לרכוש אותה כאן. המברשת הזו היא מעט שמנמנה מדי לטעמי בשביל לצייר איתה אייליינר, אבל במקום זאת היא משמשת אותי נהדר לאיפור השפתיים. 

השנייה היא ה- Pixle-Point Eyeliner Brush של ריל טקניכס (בטוח שכבר זיהיתן). זו מברשת האייליינר המקורית שהוציאה סמנת'ה צ'אפמן, והיא מגיעה בתוך סט מברשות העיניים. המברשת הזו מאד רחבה בשביל אייליינר, במיוחד כשהעיניים שלי לא כל כך גדולות ואי אפשר להתפרע עם העובי של הקו, ולכן מצאתי שהיא יכולה להיות אחלה מברשת שפתיים!  

המברשת השלישית היא אכן מברשת שפתיים Surprise Surprise… מברשת השפתיים הזו של ביוטיקייר מאד התחבבה עלי בעיקר משום שהיא קטנה, ומגיעה עם מכסה, מה שהופך אותה לאידאלית לתיק האיפור האישי שאני נושאת עמי בתיק. היא גם מדויקת למדי, ובהחלט שווה את שלושת השקלים שהשקעתי בה :P.

** שימו לב! כשם שאתן חופפות את שיער ראשכן, גם המברשות שלכן זקוקות לניקוי וחפיפה! מברשות לא נקיות, בדומה לספוגיות, הנן מצע ידידותי לחיידקים, שאחר כן נצמדים לעור הפנים שלכן. לכן יש לחפוף את המברשות בתכיפות, תוך שמירה על מספר כללים:

1. את המברשות יש לשטוף כשהן הפוכות, כדי למנוע חדירת מים לתוך המברשת עצמה.

2. יש להhמנע מחדירת מים בין החלק המחבר בין ראש המברשת לבין הידית, זה עלול להרוס את הדבק המחבר, ולהוביל להתפרקות המברשת.

3. יש להניח את המברשות לייבוש במקום מאוורר כשהן הפוכות או עם הראש בזוית הנוטה כלפי מטה, כדי לוודא שכל המים מתייבשים ויוצאים החוצה. 

את המברשות ניתן לחפוף עם סבון גוף נוזלי, סבון קשה, וכמובן שמפו. 

מכל הדרכים והשיטות לחפיפה, אני מעדיפה את השיטה שתוכלו לראות בסרטון שהכנתי:

מעגל ריסים

תיק איפור של מאפרת לא יכול להיות מושלם אם אין בתוכו מעגל ריסים. נדירים הריסים שבאופן טבעי מעוגלים כלפי מעלה, ולרב הריסים דרוש קצת סיוע… אז נכון, המכשיר נראה מאיים ומלחיץ, אבל ברגע שמנסים לבד פעם אחת, רואים שהשד לא כזה נורא, וכשמבחינים בהבדל שבין ריסים עם מסקרה ללא שימוש במעגל, לבין ריסים עם מסקרה שכן השתמשנו במעגל, מבינים שפשוט אסור לוותר עליו. 

כשזה מגיע למעגל ריסים, תרצו למצוא מעגל שהוא מספיק גדול כדי לתפוס את כל הריסים שלכן, שהכריות שלו הן איכותיות, כמעט קשיחות, שכן ילחצו על הריסים ויעגלו אותם, אך לא ישברו אותם, ואני חושבת שככל שהמעגל מראה יותר התנגדות כשלוחצים עליו, כך יותר טוב. 

מעגלים טובים שיצא לי להשתמש בהם הם של איל מקיאג', ולאחרונה אני משתמשת במעגל של שו אמורה, שקניתי בלונדון בהמלצת כמה מכן, ואני חייבת לציין שלמרות שהוא מאד יקר, הוא אחד המעגלים הטובים! אז אם יש לכן קצת כסף מיותר, או אם אתן מוכנות להשקיע- מומלץ בחום!

ועוד כמה אביזרים קטנים ונחוצים:

קיסמי אזניים

למרות שכולכן יודעות למה, אני אציין כאן בכל זאת מדוע אנחנו צריכות קיסמי אזניים בתיק האיפור, ומה עושים איתם:

בקיסמי אזניים נשתמש לתיקונים קטנטנים, ובעיקר להסרה של מסקרה שנדבקה לעפעפיים. אם לא מדובר במסקרה עמידה ועקשנית במיוחד, קיסם אזניים יעזור לנו להסיר את הלכלוך מעל הצללית מבלי להרוס אותה. 

שימו לב שבטרם הסרת לכלוכי המסקרה יש לתת לחומר להתייבש, כי אנחנו לא נרצה למרוח אותו עוד יותר על העפעף.

טישו

למה טישו אתן שואלות? לא, לא רק בשביל לתת למאופרת לנגב את דמעות הלחץ… הטישו יעזור לנו להגן על איפור הפנים במידה שבחרנו לאפר את העיניים אחרי הבסיס. איפור העיניים יכול ללכלך את הבסיס המושקע וחבל. אז אם נניח טישו מתחת לעין, נוכל לאפר את העיניים עם צלליות כהות, או צלליות אבקה מבריקות, ונוכל גם להניח מסקרה על הריסים התחתונים מבלי לחשוש שהאיפור יהרוס לנו את הבסיס שעמלנו עליו כל כך קשה… 

מספריים קטנים

בשביל מה מספריים? הגענו לשיעור איפור או שיעור מלאכה? אז כן, איפור זה סוג של מלאכה, ואם אנו מאפרות איפור ביוטי, למספריים נמצא שימוש אחד עיקרי: גזירת ריסים מלאכותיים! 

בבואנו להדביק סט ריסים מלאכותיים על עיניי המאופרת, יש לבדוק האם הסט מתאים באורכו לעין שלה. במידה והוא ארוך מדי, נרצה להתאים את אורך הסט לעין, ולכן נגזור מעט מהחלק החיצוני שלו (מהריסים הארוכים יותר). דווקא מהחלק החיצוני, כי אנחנו רוצים להשאיר את הריסים הקצרים באורך הנכון לפנים העין. זה יהיה מוזר אם בחלק הפנימי של העין יהיו ריסים ארוכים מדי. 

מחדד

הגענו כמעט לסוף, ונשאר עוד כלי אחד שחובה למצוא אותו בכל תיק איפור. זה די ברור למה אנחנו צריכות מחדד בתיק האיפור, כן כדי לחדד את העפרונות שלנו, כדי שיהיו חדים ומדויקים דהההה…. אבל ישנה עוד סיבה מדוע צריך לחדד עיפרון בין שימוש לשימוש: אם אתן רוצות לאפר בנות אחרות, אתן ממש לא רוצות להעביר חיידקים מעין אחת לעין אחרת, ולכן חידוד העפרונות מסיר את השכבה העליונה המשומשת, ומכשיר לנו שכבה חדשה ונקייה לאיפור עיניי או שפתיי מאופרת חדשה. 

אם בא לכן להראות יותר מקצועיות, חדדו את העפרונות לפני המאופרת, כך היא תוכל לראות בעצמה שאתן שומרות על היגיינה. 

כשמדובר במחדד, נסו למצוא אחד חד, שמאפשר חידוד קל ומהיר, ושאינו שובר עפרונות. בונוס אם מצאתן אחד שמגיע עם מעין קיסם קטן לניקוי שאריות העיפרון שנתפסות בין התער לפלסטיק. ותמיד עדיף מחדד שמגיע עם מעין מכסה שלוכד את האשפה- זה תמיד יותר נעים לשבת ולאפר בסביבה נקייה. 

זהו, תם ונשלם עוד שיעור איפור! אני מקווה שהפקתן ממנו ידע ותועלת. כמובן שאשמח מאד לשמוע מכן תגובות, ואשמח גם לדעת האם ישנם כלים ואביזרים אחרים שאתן חושבות שצריך להחזיק בכל תיק איפור. 

לשיעורים הקודמים בבצפר לאיפור- הקליקו!

*המחירים המוצגים להלן נכונים ליום פרסום הפוסט

** בהזדמנות זו אני רוצה להזמין אתכן להצטרף לרשימת הדיוור החדשה שלי. מדי פעם (אך מבטיחה לא להפציץ) אשלח לכן מייל עם ריכוז של פוסטים אחרונים, חדשות ומידע חשוב, וגם קודי הנחות בלעדיים! 

ההרשמה קצרה ופשוטה, ותוכלו לעשות זאת בתיבה המיועדת ממש כאן בראש העמודה הימנית של הבלוג, ובבקשה אל תשכחו לאשר!

אהבת את הפוסט? שתפי אותו!

אהבת את הפוסט? שתפי אותו!

12 מחשבות על “בצפר לאיפור- שיעור שלישי: כלי העבודה של המאפרת/ מברשות, ספוגיות ומה שביניהן”

  1. אני לא יודעת אם הייתי חושבת שמאק אוברייטד לפני שנה ככה.
    אבל היום אני מסכימה איתך.
    המברשות שלהם מעולות, אבל יש פתרונות אחרים לא רעים בכלל. ובמחיר סביר יותר. למרות ששוב, אם היו התמחורים של ארה"ב אולי הייתי חושבת שהמחירים סבירים.
    לגבי שאר המוצרים שלהם, יש להם מבחר עצום, מכל וכל וזה יתרון אדיר על הרבה מאוד מותגים. כלומר, את באמת יכולה למצוא שם הכל. ובכל זאת, לאחרונה אני כמעט ולא רוכשת שום דבר שלהם (חוץ מהמנקה מברשות! חחחחח) במקום לרכוש צלליות מגניבות מקולקציות אני מוצאת את עצמי מחפשת מותגים כמו שוגרפיל שמתומחרים נמוך יותר, ויש להם ייחודיות באיכות שלא נופלת מזו של מאק לפעמים אפילו להיפך.
    אם היה יותר נגיש לנו מוצרים של בנפיט, דה-באלם, אורבן דיקיי – אני לא בטוחה שהיה כזה "מונופול" על מאק.
    שלא לדבר שהם מעצבנים מוות עם הקולקציות שלהם עם ה 3 שפתונים שהם מביאים ושניה אחרי שיצאה הקולקציה הכל נגמר :/ שיטת מכירות מסריחה.

  2. MasksOffMasksOn

    לגבי הביוטיבלנדר, לא יודעת למה, אבל ממש לא התפתתי לנסות- אני פשוט כל כך אוהבת מברשות שזה נראה לי מיותר…
    מסכימה עם התיאוריה שלך לגבי הסינטטיות. לדעתי הבעיה מתחילה גם בבתי הספר לאיפור, ששם כל הזמן משבחים את המברשות מהשיער האמיתי, ומעקמים את האף כשמזכירים מברשות סינטטיות- אז המורות חייבות לשנות גישה, כי מה שהן מלמדות עובר לתלמידות, וזה מן גלגל כזה (עד שהתלמידות מגיעות לבלוגים שלנו ושומעות לראשונה שיש מברשות סינטטיות שיותר טובות ממברשות משיער אמיתי).
    אני מאד אוהבת את המברשות של ביוטיקייר,

  3. ואו! פוסט ארוך אבל בהחלט חשוב! 🙂

    אני דווקא חובבת ספוגיות, משתמשת בחיקוי של הביוטיבלנדר. אני לא תמיד מניחה איתו את המייקאפ, אבל הרבה פעמים בכל מקרה אוהבת לטפוח אותו בעדינות על הפנים לאחר שהנחתי את המייקאפ. ואגב, אני משתשמת בה גם (לפעמים) להנחה של מוצרים נוזליים אחרים כמו סומק ושימר. אבל זה די תלוי מצב רוח 🙂

    אני די מבינה מורות לאיפור שלא אוהבות מברשות סינטטיות וזה בעיקר בגלל שמברשות סינטטיות טובות זה משהו יחסית חדש. ויכול להיות שיש בהן רתיעה מניסוי מברשות סינטטיות ולכן הן לא מכירות כאלה טובות. אני משערת שיקח קצת זמן עד שכל עולם האיפור יקבל את העניין הזה.
    אגב, להנחה של מוצרים קרמיים על העפעף או להנחה של צלליות אבקה/אבן, אני ממש אוהבת את מברשת 11 של פרושופ, היא זולה בטירוף וממש ממש נוחה. יש לי 5 כאלה חחח
    ואגב, יש להן עוד מברשת שאני ממש אוהבת – 10 – שהיא מברשת זוויתית די גדולה למה שאנחנו רגילים, אבל בעיני, בגםם שאני לא מומחית בהנחת אייליינר היא מושלמת כיוון שהיא עוזרת לי לדייק. יש לי גם כן כמה וכמה כאלה.

    לגבי פודרה, אני משתמשת במברשת של ביוטיקר – 332 הכי נוח לי. בעוד מברשות עיניים ופנים אחרות אני כן מעדיפה להשקיע במברשות טובות, רוב המברשות שיש לי הן של מאק, סיגמה וריל טכניק, יש דברים שאני לא רואה סיבה להשקיע בהן יותר מידי..

    מבחינתי, אם הייתי צריכה לבחור מברשת עיניים אחת בלבד היא תהיה 217 של מאק – או החיקויים המעולים שלה של סיגמה, אאלט
    E25
    אפשר לעשות איתה הכל מהכל. כולל הנחה של מוצרים קרמיים. למרות שהן לא סינטטיות.

  4. Freyja's Dream

    פוסט מצוין, מושקע, ערוך נהדר ומלא במידע מאוד שמושי. נכנס ישירות למועדפים!

  5. MasksOffMasksOn

    תודה שירי! כיף לשמוע את זה ממך 🙂

    מעניין באמת איך המסרק של הביוטיקייר, אף פעם לא ראיתי כזה אצלם.
    ותמיד טוב שיש את אייהרב. אחרת איפה נבזבז את כל הכסף … 😛

  6. MasksOffMasksOn

    תודה יאנה! איזה מותק את!
    תדעי לך שהתגובות האלה ממש מחממות לי את הלב, והן מה שבסופו של דבר גורם לי לרצות ולכתוב שוב, את תודה לך!
    ותראי, בשביל דברים שאני אוהבת יש לי המוווווון סבלנות, ואני אוהבת לחלוק מהידע שלי- אז אם אני יכולה- שיהיה בכיף לכולן! אני גם לא חושבת שבנות צריכות להשקיע אלפי שקלים בקורסי איפור מיותרים, אם כל המידע כבר זמין ברשת (אלא אם כן לומדים לצרכי מקצוע כמובן).

    בקיצור, תודה רבה לך, ואני מקווה להנעים את זמן האינטרנט שלך גם בהמשך 🙂

  7. MasksOffMasksOn

    תודה מאמי!
    המברשות האלה אליפות- אחת אחת, אתמול כשחפפתי את כל המברשות שלי גם שמתי לב שהמברשות של ריל טקניכס מתייבשות הכי מהר- שזה פלוס נוסף 🙂

  8. רציתי לומר לך שאת הבחורה הכי יסודית עם הכי הרבה סבלנות שיצא לי לקרוא…
    זה לא הפוסט הראשון שלך, שהוא מלא במידע כל-כך מעניין ורלוונטי, והוא כל-כך ארוך שלוקח לי כמה נגלות לסיים לקרוא את כולו..

    וכל פעם תוך כדיי קריאה אני חושבת לעצמי "וואו, והיא עוד כתבה את כל זה!!"
    אז אני בד"כ לא טורחת להגיב, אבל רציתי לומר לך ששמים לב להשקעה שלך, ואת מפרסמת גם דברים מעניינים וגם שימושיים ואת כל זה את עושה בהומור קליל… בקיצור, תענוג לקרוא!
    וואו וואו

  9. Shiri Ben Tovim

    אחלה פוסט! ממש אהבתי וכל הכבוד על ההשקעה!
    בדיוק קניתי בשבוע שעבר מסרק ריסים של ביוטיקר שנראה מאוד דומה לזה של ריל טכניקס (לפחות השיניים שלו שנראות גם כמו מסרק כינים)
    נראה אם הוא יעבוד כמו שצריך ואם לא טוב שיש את אייהרב!

  10. Mor(e) Beauty

    יקירתי, את עושה כאן שירות נהדר לחובבות האיפור בכלל ולמאפרות בפרט, ואני מעריכה את זה .מאוד
    ,Real Techniques אישית אני אוהבת את המברשות של
    הן מוצלחות כל אחת בדרכה.
    ותודה על פוסט נהדר, מקיף ומשכיל!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי גם יעניין אותך...

Cruelty Free Beauty

אלו מותגים נחשבים לנטולי אכזריות?

ישנם חילוקי דיעות בקשר לאילו מותגים ניתן לסמן כמותגים נטולי אכזריות, כשבסופו של דבר כל אחד ואחת בוחרים בעצמם לאיזו דוקטרינה הם משתייכים.

כדי ליישר קו עם קוראי הבלוג, אני רוצה להבהיר אילו מותגים נחשבים לנטולי אכזריות מבחינתי.

אני מחשיבה מותגים לנטולי אכזריות אם הם עונים על התנאים הבאים:
1. לא עורכים בעצמם ניסויים על בעלי חיים.
2. שום גוף שלישי לא מנסה את המוצרים שלהם על בעלי חיים.
3. לא נמכרים פיזית בסין.
4. קיבלו חותמת של ארגון PETA.
5. נבדקו ואושרו על ידי הבלוגרית Cruelty Free Kitty והבלוגרית Logical Harmony.

ברוכה הבאה!

איזה כיף שאת כאן!

Cruelty Free Beauty הוא בלוג ביוטי שכולו מוקדש לקוסמטיקה ללא אכזריות, כאשר גם כאן, כמו בבלוג הוותיק, תמצאי שלל מדריכי קניה אונליין. 

אני מזמינה אותך להצטרף אלי ולהינות מתכנים חדשים, סקירות והמלצות.

לא מנויה שלי עדיין?

רוצה לקבל עדכונים על תכנים חדשים ועל מבצעי הבלאק פריידיי הקרובים?

הרשמי עכשיו:

(המנויות ל-Masks Off Masks On לא צריכות להרשם שוב)