ביוטי ללא אכזריות

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ביוטי ללא אכזריות

חיפוש
פוסטים אחרונים בבלוג
ארכיונים

המחאה שלי נגד מחירי מוצרי הקוסמטיקה בארץ

אני עצבנית, והעצבים הם שהביאו אותי לפתיחת הבלוג הזה. 

לאחרונה חברת "גרנייה-ישראל" התחילה בקמפיין פרסום הרכש  החדש שלה בארץ, ה-BB Cream. בסוף הפרסומת מכריזה הקריינית המבסוטית על מחיר "המבצע" או ההשקה: 79.99 שקלים (שמונים שקלים, כן? שתי התשיעיות שמסמנות את האגורות כבר לא עובדות עלינו). מתחת למחיר המבצע האטרקטיבי, כביכול, הופיע המחיר המקורי, תחזיקו חזק: 169.99 שקלים.

מיד בדקתי, לצורך השוואה (נהייתה לי אובססיה כזו בזמן האחרון להשוות מחירים של מוצרי קוסמטיקה), כמה יעלה לי אותו המוצר באחת החנויות האינטרנטיות החו"לניקיות שאני מכירה. הגילוי היה מדהים, אבל אני לא יכולה להגיד שהפתיע. באתר הבריטי lookfantastic.com עולה אותו התכשיר של גרנייה 8 פאונד (כארבעים ושמונה שקלים), לפני הנחות וכולל משלוח! אתם קולטים שמחיר "המבצע" בארץ יקר ביותר משלושים שקלים מהמחיר הרגיל לחלוטין באתר האינטרנט? התעצבנתי, ולדעתי מאוד בצדק! על מה ולמה מתמחרת חברת הקוסמטיקה תכשיר ששווה פחות מחמישים שקלים בחו"ל ב-170 שקלים??? תחשבו אתם כמה זה באחוזים, אחוזים הם לא הצד החזק שלי…

*המחירים המוצגים להלן נכונים ליום פרסום הפוסט

כבר הרבה זמן שאני יודעת שמוצרי הקוסמטיקה יקרים כאן. וגם הרבה זמן אני מסתכלת על מבצעי ה-1+1 ברשתות הפארם או על "מבצעי" ההנחות שלהם בעין חשדנית. טיילתי לא מעט בעולם, וכבר מזמן הבנתי שיקר פה יותר מבכל מקום אחר, אבל איכשהו דווקא הפרסומת הזו הייתה הקש ששבר את גב הגמל. 

אין לי מילה רעה אחת לומר על המוצר. אני לא מכירה, לא ניסיתי ואני בטוחה שהרבה בנות דווקא יאהבו אותו. אני גם לא אומרת לכן לא לקנות אותו, להיפך- תקנו, אבל און ליין, באינטרנט, לא בארץ, לא במחירים המפלצתיים האלה.

מיד כשגיליתי את הערך האמיתי של המוצר הייתי חייבת לשחרר קיטור, והגבתי לוידאו הפרסומת בדף הפייסבוק של גרנייה בדרישה להסברים לפשר המחיר ההזוי והלא הוגן. התגובה שקיבלתי הייתה לדעתי מתחמקת ולא מספקת בעליל, אבל תשפטו בעצמכם: "BB cream מתומחר במחיר של 79.99 (בחודשי מרץ-אפריל). גם בתום ההשקה, גרנייה תציע לצרכנית מבצעים ומחיר אטרקטיבי. מחיר המוצר משקף את הגודל, הרגלי הצריכה ומבנה השוק של המדינה. שלא כמו בארה"ב ובאירופה, בישראל קיים מערך של יועצות יופי- מה שמשתקף באיכות השירות והמקצועיות, ומשפיע גם על המחיר". 

ההתכתבות שלי עם גרנייה בפייסבוק

השתכנעתם? כי אני לא. אני לא מבינה כמה דברים בהתנהלות גרנייה, כמו בהתנהלות של יתר חברות הקוסמטיקה בארץ, שבעיני מצטיירים כאי הגינות לשמה.

ראשית אני רוצה להתייחס לחלק השני של התגובה של גרנייה. המוצר שגרנייה מציעה והמוצר שנמכר באתר האינטרנט הם זהים לחלוטין, הן בגודל (50 מ"ל) והן באפשרות לשני גוונים. כך שקשר לגודל המוצר בקביעת המחיר הוא פשוט לא נכון. שנית, נשמע לכם הגיוני שמערך של יועצות יופי מייקר עלות של מוצר יחיד בלמעלה ממאה שקלים (122 שקלים ליתר דיוק)?! לי זה נשמע מופרך לגמרי, ואם זה אכן כך, אז יש לגרנייה בעיית התנהלות חמורה משחשבתי. שלישית, אני רוצה לשאול את גרנייה- מה פשר "הרגלי הצריכה ומבנה השוק"? מה שאני מבינה מכך הוא שבגלל שהשוק פה מצומצם לחברות קוסמטיקה מועטות אז אין בעצם מקום לתחרות, ולכן אפשר לעשוק אותנו על ימין ועל שמאל. אבל זו ההבנה שלי, יכול להיות שאני טועה, ואשמח לתגובה מגרנייה שתבהיר את העניין הזה לעומק, כי אני כבר לגמרי מבולבלת. אני מבינה שיש לכם עלויות,באמת, ואתם יודעים מה? אני גם מוכנה לשלם קצת יותר ולהינות מחוויית הקניה קרוב לבית. אבל למה לעזאזל להמציא מכירים כל כך מנופחים??? למה למען השם, למה לתמחר את המוצר ב-170 שקלים?! אני חושבת שהבנתי למה, וכאן אני מתייחסת לחלק הראשון של התשובה של גרניה: אולי אתם פשוט חושבים (ובצדק, כי זה עבד לכם עד עכשיו) שהלקוחות שלכם פראיירים, ושמחיר "מבצע" שנמוך משמעותית מהמחיר המקורי (היקר להחריד, יש לציין) יקנה אותנו ויגרום לנו לפתוח את ארנקים. 

אז זהו, שלא. ומי שכן מוכן לשלם- פראייר, ואין לי מילה אחרת להעניק לו. עם אפשרויות הקניות און-ליין שיש היום, ומגוון האתרים ששולחים לארץ בלי דמי משלוח, או עם דמי משלוח בעלויות ממש נמוכות, אין שום סיבה להוציא סכומים כאלה על מוצרי הטיפוח בארץ. 

אז בואו באמת נדבר על "המבצעים" האלה שאנחנו נתקלים בהם בכל ביקור באחת מרשתות הפארם או בחנויות האיפור והקוסמטיקה בארץ. אם עד עכשיו לא הבנתם- אין פה באמת מבצעים. עובדים עלינו. הרי איך יכול להיות שמחיר "המבצע" יקר בעשרות אחוזים מהמחיר הרגיל בחו"ל? המבצעים האלה פשוט נועדו למשוך לנו את העין ולבלבל אותנו פסיכולוגית. 

לדעתי, הרשתות צריכות להוריד את התוויות עם המחירים המומצאים שלהן מעל המוצרים, ולתמחר את המוצרים בהתאם לשווי האמיתי שלהם בשוק (לצורך העניין שמדבקת המחיר על המוצר המדובר של גרנייה תראה 80 ש"ח, או 79.99 בשפה שלהם). אחר כך, על המחיר ההוגן הזה תעשו לנו מבצעים של 1+1 או של 40% הנחה אם תרצו. 

הרי מה שהן, החברות, עושות מקביל למצב הבא: תארו לכם שאתם נכנסים לסופר ומכוונים למדפי החלב, כשממרחק אתם רואים שלטי ענק: 1+1 על קרטוני החלב. נשמע שווה, לא? ואז אתם מגיעים למדף ומגלים שכל קרטון עולה 12 שקלים. אז תגידו לי עכשיו אתם האם המבצע הזה נשמע אטרקטיבי? האם אנחנו באמת מרוויחים משהו כאן? אנחנו עדיין משלמים מחיר גבוה עבור המוצר הבודד, ואילצו אותנו להוציא 12 שקלים בקניה אחת, כשהתכוונו להוציא רק חמישה.

כשאני רואה מבצע 1+1 ישר נדלקת לי נורה אדומה ואני בודקת את המחירים לעומק. הרי מבצע כזה בעצם מאלץ את הלקוח להוציא סכום גבוה בקניה. אני חושבת שהבחירה האם לקנות מוצר אחד בשמונים שקלים, או שני מוצרים ב-160 שקלים צריכה להיות בידי.

עכשיו יש לי עוד שאלה: מתי בפעם האחרונה שילמתם את אותו המחיר המומצא, המלא, שרשום על מדבקת המוצר הקוסמטי? אני לא כל כך זוכרת שקרה לי מצב שכזה, אני תמיד פוגשת בהנחות, ומכך אני מסיקה שמחיר ההנחה הוא בעצם המחיר הרגיל שאותו הרשת מוכרת את המוצר. שלא יהיו לכם טעויות- אין פה מתנות בחינם, והרשתות לא ימכרו לכם מוצרים במחירים שאין בהם רווח. בטיעון הזה תומכת העובדה שיש בארץ חנויות כלבו וקוסמטיקה קטנות יותר, שמוכרות את אותם המותגים שתמצאו ברשתות הפארם בעשרות שקלים פחות וללא מבצעי 1+1 ודומיהם.

אני מניחה שעד עכשיו כבר הבנתם שהמבצעים האלה מצוצים מהאצבע, ולא עושים לנו שום טובה או הנחה אמיתית. בשורה התחתונה- אם אני יכולה להשיג את מה שמוכרים לי ביוקר כאן בזול (בהרבה) בחו"ל, אני אקנה בחו"ל, ואני מוכנה לחכות שבועיים עד להגעת החבילה. לפחות אני אדע שלא יצאתי פראיירית ושהכסף שלי לא הלך לכיסים של אלה שלא אכפת להם מהכיס שלי. ואני אגלה לכם עוד סוד: גם האתרים ברשת עושים מבצעים, והמבצעים שם הם על המחירים הנמוכים מלכתחילה.

אני רוצה להדגיש שאיני מצפה שהמחאה הקטנה שלי תשפיע באמת על רשתות הפארם, ושנזכה לראות הורדות מחירים משמעותיות. איני מכוונת לשם. המחאות החולפות שחווינו בשנה האחרונה לימדו אותי להנמיך ציפיות שכאלה. אבל אני כן מקווה שאני אצליח להשפיע על החשיבה שלכם ועל הרגלי הצריכה שלכם. המטרה שלי היא שכולם יכירו וידעו שיש אפשרויות אחרות, שעשויות לחסוך לנו עשרות ומאות שקלים על מוצרי הקוסמטיקה.

כדי שיהיה לכם קל להתחיל, ואיזשהו בסיס שיגור לכל האתרים הטובים שאני מצאתי, הכנתי את המדריך לאתרי הקניות השווים למוצרי קוסמטיקה באינטרנט, עם הסברים וקישור לכל אתר. תמצאו שם גם חלוקה לאתרים ששולחים לארץ בחינם, וכאלה ששולחים בתשלום דמי משלוח, אך עדיין כדאיים, עם כמה חישובי הדגמה. 

אני גם אשתדל להעלות מפעם לפעם פוסטים עם דוגמאות למוצרים כמו זה החדש של גרנייה, שנמכרים כאן במחירים מופרזים, עם קישורים לאיפה אפשר לקנות אותם בזול. ואם כבר אז הנה, קחו קישור ראשון: ה-BB Cream של גרנייה בגוון medium ב-8 פאונד כולל משלוח, ובקישור הבא תמצאו את ה-BB Cream של גרנייה גם בגוון Light ב-8.5 פאונד כולל משלוח. 

אני סבורה שמהרגע שתבקרו באתרים ותמצאו את המוצרים שחיפשתן בחצי או ברבע מחיר, וכשתבינו שבמחיר שתקנו צללית אחת בארץ תוכלו לקנות ארבע בחו"ל, כבר לא תחזרו לקנות בפארמים כאן בישראל. לפחות לא בלי רגשות אשם. 

אני גם מבטיחה לכן שכאשר תחשפו לאפשרויות ולחברות והמוצרים שלא מגיעים לכאן בכלל, החנויות בארץ ייראו לכן קטנות ודלות. 

אז קדימה, בואו נתחיל לחסוך לעצמינו, ואולי נצליח לגרום לחברות הקוסמטיקה בארץ להבין שאנחנו כבר לא תלויים בהן, ושהגיע הזמן שלהן לרדת אל העם. בואו לא נשכח שרבות מהחברות המוכרות לנו הן עממיות, ולכן המחיר צריך להיות בהתאם- עממי. 

עזרו לי להפיץ את הבשורה, ושתפו חברים וחברות!

בהצלחה לכולנו! 

אהבת את הפוסט? שתפי אותו!

אהבת את הפוסט? שתפי אותו!

0 מחשבות על “המחאה שלי נגד מחירי מוצרי הקוסמטיקה בארץ”

  1. אני מבינה מאיפה את באה, ואני מסכימה עם רוב מה שאת כותבת..

    אבל יש לי משהו אחד להוסיף לגבי התמחור הגבוה. כל מוצר שנכנס לכאן לארץ, חייב לעבור אישורים של משרד הבריאות. אם המוצרים עברו אישור של מדינות אחרות, זה לא מעניין את משרד הבריאות, הם רוצים בדיקות משלהם (כאשר חלק מהזמן זה בגלל שבאמת הדרישות שלהם גבוהות יותר, אבל בואי לא נהיה נאיביות, זה בשביל "לשמן" את המערכת).
    אי לכך, חברות שמביאות לארץ מוצרים משלמות עליהן הרבה יותר, כיוון שבעצם השוק כאן קטן יותר מאירופה וארה"ב הם צריכים לשלם על כל מוצר שהם מכניסים לארץ מה שמייקר את עלות המוצר המיובא.
    אם סתם לדוג' רוכשים 1000 יח' ממוצר מסוים וצריך לשלם על זה גם את הבדיקות של משרד הבריאות, לעומת אם מביאים 100,000 יח' (לשוק גדול יותר), ברור שהמחיר יתקייר.

    עם זאת, אני מסכימה איתך שאין סיבה לנפח את המחיר בשביל שאפשר יהיה לתת עליו הנחות "מרשימות" (כביכול) של 1+1 / 40% (ההנחות הרגילות שיש בפארמים).
    אני מתייחסת תמיד למחיר של המוצרים העמיים בפארם כאילו הוא אחרי ההנחות האלה כיוון שהן תמיד קיימות..

    רוב המוצרים שאני רוכשת, אני קודם כל בודקת כמה הם עולים באתרים אינטרנטיים לפני שאני רוכשת, אבל לפעמים אני פשוט לא מוצאת הבדלים משמעותיים במחיר אז אני רוכשת בארץ. דוג' טובה היא לאוקיטן. שטרם מצאתי במחירים ממש משתלמים בהשוואה לארץ, אולי עם ההנחות של סטרוברי של לקוחה מעט ותיקה זה יוצא קצת יותר זול..

    בכל מקרה אני חושבת שהיוזמה שלך מאוד מאוד ברוכה 🙂

    1. סיון סנדורי כהן

      מיטל, תודה רבה על התגובות! נכון- לא תמיד משתלם להזמין מחו"ל, גם כתבתי את זה- לפעמים באמת המבצעים כאן יותר ישתלמו, אבל לרוב אני מצאתי שהקנייה באינטרנט חוסכת לי המון. רק עכשיו קניתי סרום של אסתי לאודר 50 מ"ל ב-230 ש"ח, במקום 400+ ש"ח על הסרום הזה בגודל 30 מ"ל בפארם- זו דוגמא לחיסכון של מעל למאה ש"ח- וזה לא הולך ברגל.
      לגבי הבדיקות שהמוצרים עוברים, זו רק עוד הוכחה לבירוקרטיה המעצבנת שיש בארץ על כל דבר בערך שמעלה לנו את יוקר המחיה.
      בשורה התחתונה- זה לא מעניין אותי כמה בדיקות מוצר עובר לפני שהוא נמכר בארץ- אם בסופו של דבר הוא יעלה כאן 50 שח יותר מאשר באינטרנט- אני אזמין באינטרנט. השוואת מחירים היא ה-א' ב' של קניה חכמה.

    2. בכיף 🙂 אני לגמרי מזדהה איתך!
      נדיר שהמבצעים כאן משתלמים, הם יכולים לצאת קצת יותר יקר מבחו"ל אבל בדר"כ לא מעבר. אבל לפעמים בשביל המיידי זה מספיק טוב.
      כשנגמר לי הקולורסטיי (תקלה מצערת!) רכשתי את בורז'ואה ב 1+1 יצא לי הרבה יותר יקר מ ASOS אבל כמובן שלא היה את הגוון שלי גם ככה ולא ידעתי כמה אני אצטרך לחכות עד שיגיע הגוון, אם הייתי יודעת הייתי פשוט מזמינה ומחכה את השבוע, הייתי שורדת..
      בכלל אני מאוהבת ב ASOS..

      מסכימה איתך, היה לי ויכוח (סרק) עם חברה שנאלצת לעבור את התהליך הזה. אין לי בעיה עם זה שמחמירים כאן נגיד יותר מה FDA אבל לא יכול להיות שאף מדינה אחרת בעולם לא עושה את הבדיקות האלה עבור המוצרים שלה!! למה לא להשתמש בבדיקות של מדינה אחרת עם מעבדות נחשבות??

      אם ההפרש הוא סביב ה 20 ש"ח יש סבירות שארכוש בארץ. כמובן שזה תלוי בהרבה דברים

      נתתי לדוג' את הלקים של אסי שעולים 50 ש"ח בסופר פארם. היום, המחיר הרגיל שמשלמים ברוב המקומות (ולצערנו זה לאט לאט מתעדכן למחיר הזה..) הוא 8$, תוסיפי דמי משלוח סביב ה 2.5$ ויוצא לך סביב ה 40 ש"ח כך שלשלם במקום 50 ש"ח ולקחת את מה שרצית זה לא כזה נורא (בעיני). הייתי שמחה אם זה היה 40 כי אז הייתי רוכשת כמעט אך ורק בארץ (אלא אם הייתי מוצאת מבצע שווה או אתר שמוכר במחירים סבירים יותר ועוד אפשר למצוא כאלה)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי גם יעניין אותך...

Cruelty Free Beauty

אלו מותגים נחשבים לנטולי אכזריות?

ישנם חילוקי דיעות בקשר לאילו מותגים ניתן לסמן כמותגים נטולי אכזריות, כשבסופו של דבר כל אחד ואחת בוחרים בעצמם לאיזו דוקטרינה הם משתייכים.

כדי ליישר קו עם קוראי הבלוג, אני רוצה להבהיר אילו מותגים נחשבים לנטולי אכזריות מבחינתי.

אני מחשיבה מותגים לנטולי אכזריות אם הם עונים על התנאים הבאים:
1. לא עורכים בעצמם ניסויים על בעלי חיים.
2. שום גוף שלישי לא מנסה את המוצרים שלהם על בעלי חיים.
3. לא נמכרים פיזית בסין.
4. קיבלו חותמת של ארגון PETA.
5. נבדקו ואושרו על ידי הבלוגרית Cruelty Free Kitty והבלוגרית Logical Harmony.

ברוכה הבאה!

איזה כיף שאת כאן!

Cruelty Free Beauty הוא בלוג ביוטי שכולו מוקדש לקוסמטיקה ללא אכזריות, כאשר גם כאן, כמו בבלוג הוותיק, תמצאי שלל מדריכי קניה אונליין. 

אני מזמינה אותך להצטרף אלי ולהינות מתכנים חדשים, סקירות והמלצות.

לא מנויה שלי עדיין?

רוצה לקבל עדכונים על תכנים חדשים ועל מבצעי הבלאק פריידיי הקרובים?

הרשמי עכשיו:

(המנויות ל-Masks Off Masks On לא צריכות להרשם שוב)