ביוטי ללא אכזריות

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ביוטי ללא אכזריות

חיפוש
פוסטים אחרונים בבלוג
ארכיונים

קרם הגנה לפנים – איך לבחור את הקרם המתאים לעור, וממה צריך להיזהר?

איך לבחור את קרם ההגנה המתאים לנו?

הקיץ כבר כאן, ופתאום אנו נזכרות שאנחנו חייבות לקפוץ לפארם כדי לקנות קרם הגנה חדש. נשמע לך מוכר? אז לא טוב! לא טוב בכלל… האם ידעת שקרם הגנה מפני השמש הוא תכשיר הטיפוח החשוב ביותר שעליך לשלב בשגרה הקבועה שלך? כן, גם בחורף. כן, כן, גם אם את לא יוצאת מהבית, וגם אם את עובדת במשרד כל היום!  בפוסט הזה אני רוצה לספר לך מדוע קרם הגנה מפני השמש (ובמיוחד קרם הגנה לפנים) הוא מוצר כל כך חשוב שצריך לשלבו בשגרת הטיפוח שלנו בכל ימות השנה, אגלה לך מה אומרים המספרים של ה-SPF, ומה חברות הקוסמטיקה והמשווקים לא רוצים שתדעי, וגם אתן לך טיפים לבחירת קרם הגנה שמתאים לסוג העור שלך. מתחשק לך ללמוד משהו חדש וחשוב? המשיכי לקרוא! 

* הבהרה: אינני רופאת עור או קוסמטיקאית. כל הכתוב כאן הוא מידע שליקטתי וצברתי לאחר חקירה ורצון אמיתי ללמוד. השפה שאשתמש בה היא קלה ופשוטה להבנה.  בתחתית הפוסט אוסיף רשימת קישורים רלוונטיים לערוצים ומאמרים שמהם שאבתי מידע.   

מה במאמר?

את כל מה שאני הולכת לספר לך בפוסט הזה, תוכלי גם לשמוע בסרטון שצילמתי על הנושא – אז אם יש לך 40 דקות פנויות, הכיני לך משהו לשתות, ובואי לבלות איתי קצת כאן: 

קרם הגנה לפנים מפני השמש – למה זה חשוב?

קרם הגנה מפני השמש הוא תכשיר הטיפוח הכי חשוב בשגרת הטיפוח שלנו, פשוט בגלל שהוא מגן מפני…. נכון, קרינת השמש.  קרינת השמש היא הגורם מספר 1 להזדקנות מוקדמת של העור.

במילים אחרות – אם טיפוח העור חשוב לך, ואת מקפידה על הנחת סרומים וקרם לחות מדי יום, אך אינך משתמשת בקרם הגנה לפנים, כמעט ולא עשית כלום. הנזק שנגרם לעור הפנים הוא הרסני, נבנה ומצטבר לאורך שנים. הזנחה היום תתן את אותותיה בשנים הבאות – בתופעות שונות שאת יכולה פשוט למנוע מעכשיו.  אז כדי שנבין איזה נזק גורמת השמש, צריך להכיר את סוגי הקרינות אותן היא פולטת.

השמש פולטת שלושה סוגים של קרניים מזיקות:

  • UVC– קרינה קצרה ומזיקה, אך רובה אינה חודרת את האטמוספירה.
  • UVB – קרינה ארוכה אשר אינה חודרת את העור, אך היא אחראית לשריפה של העור. אם אתן מאדימות אחרי מספר דקות בשמש, דעו לכן שהקרינה הזו עשתה את העבודה שלה. בנוסף, היא גורמת לסוג מסויים של סרטן העור. 
  • UVA – זו הקרינה ארוכה החודרת לשכבות העמוקות של העור שלנו. היא זו שאחראית על ההזדקנות המוקדמת של העור, פיגמנטציה, וסוג מסויים של סרטן העור. קרינת UVA משמידה מולקולות בעור, הורסת את הקולגן, מה שמוביל להתקמטות מוקדמת של העור. עכשיו תגידו לי, לא חבל?

סוג נוסף של קרינה מזיקה הוא הקרינה הכחולה הנפלטת ממסכי ניידים, מחשבים ואף גופי תאורה. הקרינה הזו גם כן תורמת להזדקנות מואצת של העור, והיום ישנם קרמים שמגנים על עור הפנים גם מפני סוג זה של קרינה. 

לכן, על מנת למנוע חדירת קרניים מזיקות לעור הפנים שלנו, חשוב להשתמש בקרם הגנה רחב טווח שיגן עלינו מפני קרני UVA ו-UVB. אם מצאתן אחד שיש בו גם הגנה מפני הקרינה הכחולה- מה טוב (המלצות בהמשך).

עוד דבר שחשוב לזכור הוא, שישנם סרומים ותכשירי טיפוח המכילים חומצות, כמו רטינול למשל, שעושים פילינג כימי בעור. לאחר שימוש בתכשירים כאלה, שמנקים ומחדשים לנו את העור, העור מצוי במצב רגיש ביותר, וחשיפה ללא הגנה במצב כזה לא רק שתבטל את כל הטוב שנתתן לעור עם החומצות, אלא אף תסכן ותגרום נזק! לכן במיוחד לאחר טיפולי פנים או שימוש בתכשירי פילינג וחומצות, חשוב במיוחד למרוח קרם הגנה לפנים. וכן, גם אם התכשירים הונחו בלילה.

קרם הגנה לפנים: באיזה גיל צריך להתחיל להשתמש?

התשובה החד משמעית היא The sooner – the better. משמע – מגיל אפס.  הילדים שלי נמרחים מדי יום. זהו הרגל שחשוב לי לטפח אצלם, וכך אמליץ גם לכן.  אם אתן צעירות, ומחשבות על קמטים ופיגמנטיציה נראות לכן כמו משהו רחוק שנות אור מכן, דעו לכן שבכל שלב נתון, מצב העור שלכן הוא ההשתקפות של איך שטיפלתן בו כמה שנים אחורה. תזניחו עכשיו, ובעוד מספר שנים, כשיתחילו לצוץ סימנים קטנים ומוקדמים של הזדקנות (ניוז פלאש: זה יגיע מהר משאתן חושבות), אתן תתחרטו על שלא השתמשתן בקרם הגנה מוקדם יותר.  תתחילו עם קרם הגנה מעכשיו, ותגדילו משמעותית את הסיכוי לפתיחת העשור הרביעי שלכן עם עור חלק שנראה צעיר לגילו!   

מה אומר מספר ה-SPF בקרם ההגנה?

זוהי אחת התעלומות אולי הכי גדולות בתחום הקוסמטיקה. בודדים האנשים ששאלתי אותם וידעו להשיב לי מהי משמעות ה-SPF. אנחנו קונות SPF50, SPF30 והמגזימות גם -SPF100 – במחשבה לקבל הגנה מקסימלית. אבל האם אתן יודעות כמה הגנה אתן באמת מקבלות? תנו לי לעשות לכן סדר!  

SPF= Sun Protection Factor , כלומר מקדם הגנה מהשמש. המספר הוא ה-Factor.  חשוב מאד לדעת שמספר ה-SPF מתייחס לרמת ההגנה מפני קרני UVB בלבד.   

אז איך נדע כמה הגנה מפני קרני UVA, אתן בטח שואלות?

ככלל, רמת ההגנה מפני קרני UVA אינה מצויינת על תכשירי ההגנה. אולם ישראל, כמו באיחוד האירופי וכמו בארה״ב, הולכת לפי התקנות האומרות שההגנה מפני קרני UVA חייבת להיות לפחות שליש ממספר ה-SPF. כלומר, תכשיר המספק הגנה ברמה של SPF30, יתן לנו הגנה מפני קרינת UVA ברמה-10. 

אבל מה זה אומר תכלס? מה אומרים המספרים?

ישנן שתי דרכים להבין את רמת ה-SPF:

1. מספר ה-SPF *(כפול) מספר הדקות שלוקח לעור להישרף ללא הגנה מהשמש = מספר דקות ההגנה. 

כלומר, אם לצורך העניין לעור שלך לוקח 20 דקות עד שהוא מתחיל להישרף ללא קרם הגנה, אז זמן ההגנה המירבי שקרם הגנה עם SPF30 יתן לך הוא: 30*20 = 600 דקות, כלומר 10 שעות.

אבל שימי לב, זה בתנאי ששמת את הכמות הדרושה, ולזה נגיע בהמשך. לרוב אנחנו שמות חצי מהכמות הדרושה ואף פחות מכך, וזמן ההגנה מתקצר בהתאם. לכן, בעצם, חשוב לחדש את קרם ההגנה מדי כמה שעות.  זוהי גם הסיבה שגללה לא מומלץ להשתמש בקרם עם ה-SPF נמוך מ-30. למה? קחי למשל SPF15: בעיקרון, הוא אמור לספק 5 שעות של הגנה כששמים את הכמות הדרושה. אם אנו שמות חצי מהכמות, משמע נקבל שעתיים וחצי של הגנה, וזה בהחלט לא מספיק. 

2. על פי מספר ה-SPF נוכל לדעת מה אחוז הסינון של קרני השמש שאנו מקבלות:

  • SPF15 נותן 93% סינון
  • SPF30 יעניק לנו 97% סינון.
  • SPF50 יתן לנו 98% הגנה
  • SPF100 יתן לנו, שימו לב… 99% הגנה. 

מה בעצם ניתן ללמוד מזה? 

שגם אם אנחנו קופוצות במספר ה-SPF משמעותית – ההגנה הנוספת שנקבל היא ממש מזערית

בין SPF30 ל-SPF50 יש הבדל של אחוז אחד בלבד, ומצד שני על SPF50 נשלם הרבה יותר. למה? כי היצרניות לוקחות בחשבון שאתן לא יודעות את הנתון הזה. הן מעדיפות שתחשבו שככל שתקנו מקדם הגנה עם מספר גבוהה יותר, תקבלו הגנה גבוהה יותר משמעותית, וכך הן ירוויחו יותר.

גם ההבדל בין SPF50 ל-SPF100 הוא של 1% בלבד. לכן, אם אינכן רגישות מדי, ואינכן עומדות בפני סכנה ידועה וממשית של סרטן העור, בשילוב השיקולים של זמן ההגנה, אחוז ההגנה והמחיר, ההמלצה היא ש-SPF30 יספיק לרובנו, ובכל מקרה אין צורך לרכוש תכשיר הגנה עם מקדם הגבוה מ-SPF50. (שוב, למעט מקרים של רגישות מוגברת וסיכוי גבוה לסרטן העור).

כמה קרם הגנה לפנים צריך לשים כדי לקבל את מלוא ההגנה מהשמש?

כדי לקבל את מלוא ההגנה המובטחת על אריזת מקדם ההגנה, יש למרוח על עור הפנים והצוואר כפית שלמה של קרם! כן כן, קראתן נכון. כחצי כפית על הפנים, והחצי השני על הצוואר. גם את האזניים לא לשכוח.  מי שקשה לה עם שכבות ומוצרים כבדים, תמצא הנחה של כפית קרם הגנה כמשימה בלתי אפשרית. הלא רובינו תמיד מחפשות את הפורמולות הדקיקות והקלילות. אז כפית שלמה?!

האמת? אם נשתמש בפורמולה קלילה, נתאמץ קצת להטמיע את החומר, ונמתין בין שכבה לשכבה-  זה אפשרי. אבל רוב האנשים לא מודעים לכמות הנכונה, שמים רק חצי או רבע מהכמות, שוכחים את הצוואר לחלוטין, ובסופו של דבר לא מקבלים את ההגנה המלאה. היינו- SPF30 הוא כבר לא באמת SPF30, ו-SPF100 הוא כבר לא SPF100. לכן, זכרי: אם אינך שמה את כמות ההגנה הדרושה, הפחיתי בחישוב את זמן ההגנה בהתאם, ודאגי לחדש מדי כמה שעות.

האם זו כמות קרם הגנה שאת שמה על הפנים?

האם SPF בקרם הלחות / במייקאפ שלי זה מספיק?

בשוק הביוטי הרחב והמפתה יש היום היצע גדול של תכשירי לחות ומייקאפים עם SPF.  מכיוון שרובנו מעדיפות שכבות דקות וקלילות, ולא מודעות לכמות הנדרשת על מנת לקבל הגנה מלאה, בדרך כלל התכשירים האלו לא יתנו לנו הגנה מספקת.  מה גם שלרוב, במקרה של המייקאפ, אין הרבה מייקאפים עם SPF גבוה מ-20, והגנה כזו היא כקליפת השום.

גם במקרה של קרם הלחות, אם הוא אינו מכיל לפחות SPF30, ואם אתן לא שמות כמות נכבדת של קרם, לא מומלץ להתייחס אליו כאל קרם הגנה. 

שמתי SPF על SPF – מה קובע?

אם כן, יתכן מצב שנשתמש, לצורך העניין, בקרם לחות עם SPF15, ומעליו קרם הגנה עם SPF30. במקרה הזה, מקדמי ההגנה אינם מבטלים אחד את השני, אלא הם מחזקים אחד את השני,ועם זה כמובן אין שום בעיה. 

קרם הגנה מפני השמש – רק בקיץ?

ממש לא! קרינת השמש המזיקה חודרת גם את העננים, ולכן גם בחורף חשוב להמשיך ולהשתמש במוצרי הגנה. 

קרם גנה לפנים – לא רק בקיץ!

באיזה שלב של הטיפוח מניחים קרם הגנה?

קרם הגנה נניח בסוף תהליך הטיפוח, כלומר, אחרי קרם הלחות.  נתאפר מעל לקרם ההגנה.  החברות ממליצות להניח כ-20 דקות לפני היציאה מהבית, 

איך מחדשים את ההגנה במהלך היום?

היום השוק שופע במקדמי הגנה מסוגים שונים, שמקלים עלינו גם במלאכת החידוש. כך שלכל מצב נתון – יש פיתרון: 

1. המצב הקל ביותר – אם לא התאפרנו, וקרם ההגנה הוא התכשיר האחרון שהנחנו, אז בבוא העת לחדש פשוט נניח שכבה חדשה של קרם הגנה. (אני די בטוחה שעליתן על זה לבד).

2. במידה וכן התאפרנו – נעזר בתכשיר הגנה בפורמולה שונה. היום יש פודרות או תרסיסי פנים שמתאימים לריסוס על האיפור המכילים SPF. מוצרים מומלצים בהמשך הפוסט.

קרם הגנה פיזיקלי או כימיקלי? מה ההבדל בין שני הסוגים?

קרם הגנה פיזיקלי? קרם הגנה כימיקלי? תודו שלא ידעתן שיש הבדלים בכלל!

אין לי בעיה להצהיר על כך בגלוי: לא ידעתי ולא היה לי מושג קלוש שיש הבדלים מהותיים בין תכשירי ההגנה השונים. לא ידעתי שהם מתחלקים לשני סוגים, ומבחינתי ההבדלים בין תכשירי ההגנה הסתכמו ברמת ה-SPF, ובשאלות: משאיר לבן / לא משאיר לבן? כבד או קליל? גימור שומני או מאט? טוב או לא טוב מתחת לאיפור?

המעניין הוא, שעל כל השאלות האלה יכולתי לענות ואת התשובות יכולתי להבין, אם רק הייתי יודעת על ההבדלים בין קרם הגנה פיזיקלי לכימיקלי.

אז כדי שאתן לא תגיעו כמעט לגיל 40 הדיוטות כמוני, אני הולכת להסביר לכן מה ההבדלים בין שני הסוגים. ההבנה הזו תאפשר לכן לבחור את תכשיר ההגנה שהכי יתאים לכן.

קרם הגנה כימיקלי: 

קרם הגנה כימיקלי, כשמו כן הוא: הוא מכיל רכיבי הגנה כימיים.   

איך נזהה קרם הגנה כימיכלי?

בהנחה שלא כתוב על התכשיר עצמו (ובמקרה של קרם כימיקלי – לא כתוב) נזהה את הקרמים האלו לפי הרכיבים:  oxybenzone, avobenzone, octisalate, octocrylene, homosalate, או octinoxate.

איך פועל קרם הגנה כימיכלי?

הרכיבים הכימיקליים נספגים בעור, וברגע שפוגעת קרינה בעור, הם ״בולעים״ את הקרינה, ופולטים אותה החוצה באנרגיה של חום. 

מה היתרונות של קרם הגנה כימיכלי לפנים?

  • קרם הגנה כימיקלי הוא שקוף, או במילים אחרות, לא ישאיר לנו שכבה לבנה על העור, כזו שרבות מאיתנו מנסות להימנע ממנה כל כך.
  • קרם הגנה כימיקלי, לרוב גם יהיה זול יותר מקרם הגנה פיזיקלי. היינו, קחו קרם הגנה פיזיקלי וקרם הגנה כימיקלי מאותו המותג, בדרגת SPF זהה – הכימיקלי יעלה פחות. 

אוקיי, נשמע טוב! אז ללכת על קרם הגנה כימיכלי? קראי גם מהם החסרונות של קרם הגה לפנים מהסוג הזה, ואז תחליטי.

החסרונות של קרם הגנה כימיקלי:

לקרם הגנה כימיקלי ישנם גם כמה חסרונות שמאד כדאי לקחת בחשבון לפני שרוכשים ומשתמשים:

  • קרם הגנה כימיקלי מכיל כימקליים לא טבעיים אשר עשויים לגרום לתגובה אלרגית וגירויים בקרב משתמשים בעלי עור רגיש. 
  • קרם הגנה כימקילי ״מתעייף״. מה זאת אומרת? החלקיקים הכימיקלים שבולעים את הקרינה נשחקים ומאבדים מכוחם עם הזמן, ולכן ככל שהקרם ״עובד״ יותר, כך הוא מאבד מהר יותר מהאפקטיביות שלו. 
  • בקרם הגנה כימיקלי הקרינה כן באה במגע מסוים עם העור. 

אם החסרונות האלו מורידים לכן את החשק מקרם מהסוג הזה, תשמחו לגלות שיש גם חלופה אחרת, והיא קרם ההגנה הפיזיקלי. זהו הסוג שהפך למועדף הברור עלי, ומיד תבינו למה. 

קרם הגנה פיזיקלי

קרם הגנה פיזיקלי הוא קרם הגנה מינרלי, שרכיבי ההגנה בו הם מינרליים: אבץ (Zinc Oxide) וטיטניום (Titanum Dioxide). רוב הקרמים הפיזיקליים שנתקלתי בהם הכילו שילוב של שניהם, אבל ישנם קרמים שמכילים רק את אחד משני הרכיבים.   

איך נזהה קרם הגנה פיזיקלי?

לרוב, על קרם ההגנה הפיזיקלי יהיה כתוב שהוא כזה. אבל אם לא, תדעו לזהות על פי המצאותם של הרכיבים שבסעיף הקודם (אבץ וטיטניום).  רק שימו לב וחשוב שתדעו שהחלוקה לשני הסוגים אינה חד משמעית, וישנם גם המון קרמים בשוק שהם משולבים, ומכילים גם רכיבים כימיים לצד רכיבים מינרלים. אז שימו לב לרכיבים! 

איך קרם הגנה פיזיקלי פועל?

הרכיבים המינרליים שבתכשיר יושבים על העור, ומהווים חוצץ בינו לבין קרינת השמש. ברגע שקרינה פוגעת בעור, היא ישר חוזרת חזרה ואינה חודרת אותו כלל. 

מה היתרונות של קרם הגנה פיזיקלי?

לקרם הגנה פיזיקלי יתרונות מדהימים, שאני ממש אמליץ לכן לקחת בחשבון לפני שתתנו לארנק להכריע:

  • קרם הגנה פיזיקלי לא מאפשר לקרינה לחדור את העור כלל. 
  • בהמשך לסעיף הקודם – קרם כזה יגן טוב יותר מפני קרינת UVA אשר חודרת לעומק העור ומזיקה לו מהשכבות התחתונות, וגורמת להזדקנות מוקדמת, קמטים ופיגמנטציה. 
  • האבץ בקרם ההגנה הוא רכיב ששולט ממש טוב בשומניות ונותן לעור מראה ותחושה של מאט. לכן זהו הסוג המומלץ יותר אם יש לך עור שומני, או אם את רוצה קרם שיסייע לאיפור להחזיק מעמד זמן רב יותר. 

מה החסרונות של קרם הגנה פיזיקלי?

כמו לכל דבר, גם לקרם הגנה פיזיקלי יש את החסרונות שלו. אם הם דיל ברייקר רציניים מבחינתך, לכי על הכימיקלי, כי בכל זאת עדיפה הגנה מסוימת מאשר כלל לא. 

  • קרם הגנה פיזיקלי לרוב יעלה יותר. 
  • מרבית תכשירי ההגנה הפיזיקלים יותירו שכבה לבנה על העור. אולם חשוב שתדעו שעם התקדמות הטכנולוגיה, היום ישנן חברות שמסוגלות לייצר קרמים פיזיקליים שהם כמעט שקופים או שקופים לחלוטין (אבל זה עשוי להתבטא במחיר). ראו המלצות בהמשך.

תכשירים מומלצים להגנה מפני השמש

כפי שבוודאי הבנתן, אני נוטה יותר לקרמים הפיזיקליים. גם אם הם מלבינים- אין לזה ממש חשיבות אם אני מתאפרת מעל. אבל גם אם אני לא מתאפרת – יש פיתרון.

בכל זאת, ישנם גם קרמים כימיקליים שאני מסמפטת. אינני סובלת מתופעות שונות בעור, ולכן אני מוכנה להשתמש גם בהם מדי פעם, במידה ויש בהם גם יתרונות קוסמטיים שפועלים לטובתי.

*כל המוצרים שאמליץ כאן הנם ממותגים שאינם מנסים על בעלי חיים!

קרם הגנה לפנים פיזיקלי מומלץ

יש לי שלושה קרמים פיזיקליים מומלצים, נתחיל מהזול ונסיים ביקר:  

1. Babo Botanicals, Daily Sheer Mineral Sunscreen, SPF 40

רכיבי הגנה פעילים: טיטניום (5.9%), ואבץ (3.3). 

קרם הגנה מינרלי פיזיקלי מומלץ של babo Botanicals

הקרם של באבו בוטניקלס הוא קרם הגנה מינרלי לעור הפנים, היפואלרגני, יחסית קליל, והוא מתאים לבעלי עור רגיש, כולל ילדים ותינוקות מעל גיל 6 חודשים.

הוא אינו מכיל כימיקליים בעייתיים, פרבינים, ומבשמים. מכיל גם רכיבים נוגדי חימצון, לצד רכיבים מלחחים ומרגיעים כמו תה לבן, אלוורה, ושמני חוחובה ואבוקדו.  הפורמולה קלילה, לא שומנית, ומעניקה לעור מראה מאט.

הקרם די קל למריחה, לא סמיך מדי, אבל כן משאיר שכבה לבנה דקיקה וכמעט שקופה. אני כן מסתדרת איתו גם מבלי איפור מעל, אבל אם לא מטמיעים אותו מספיק מהר, הלובן מתקבע וכן נראה לעין.  כל זה, כאמור, לא ממש משנה אם מתאפרים מעל, ופה אני ממש אהבתי אותו, כי אני מרגישה שהוא מסייע לעור להשאר במצב מאט לאורך שעות ארוכות, ולכן מצויין מתחת לאיפור.

החיסרון היחיד שלו בעיני הוא הריח. אולי מכיוון שלא הוסיפו לו ריח, ואולי זה השילוב של הרכיבים צמחיים.. בכל מקרה, הריח לא נעים במיוחד, אבל הוא נעלם קצת לאחר ההנחה, ושוב- אם מתאפרים מעל, אז בכלל אין בעיה.

הקרם עולה בסביבות ה-60 שקלים, שזה מחיר מעולה לכמות שמקבלים (50 מ״ל). 

2. REN Clean Screen Mineral SPF 30 Mattifying Face Sunscreen

רכיב הגנה פעיל: 22% אבץ

קרם הגנה מינרלי פיזיקלי מומלץ לפנים REN
קרם הגנה מינרלי מומלץ של REN עם SPF30

כשהייתי קרובה לסיים את הקרם הקודם, חיפשתי קרם חדש. חיפשתי קרם דומה, שיהיה נקי מרכיבים שליליים, נטול אכזריות, ושיכיל רכיבי לחות ונוגדי חימצון שיטיבו עם עורי בגילי הכבר לא כל כך צעיר. לאחר חיפוש ממושך הגעתי לקרם הזה של REN, ותקשיבו, הוא אהבה.

הקרם של REN מספק הגנה רחבת טווח מפני קרני UVA ו-UVB, וגם מגן מפני הקרינה הכחולה. הוא טבעוני, ומתאים גם לבעלי עור רגיש. הוא מכיל תמצית זרעי פסיפלורה המשמשת כנוגד חימצון חזק שמגן על העור מפני זיהומים ורדיקלים חופשיים.  עוד בקרם עמילן אורז, שסופח שומנים ועוזר בהפחתת הברק, ומקטין את הנראות של הנקבוביות (יש!!!)

הקרם עצמו מאד לבן, אבל כשמטמיעים אותו בעור במהירות, נותרת שכבה לבנבנה כמעט שקופה. בהחלט לא נוראי, וגם במקרה הזה אני יכולה לצאת רק איתו ללא איפור מעל – אבל כן רואים ששמתי קרם הגנה.

בכל מקרה אני אוהבת אותו במיוחד מתחת לאיפור, שכן גם הוא, שולט בשומניות ולכן האיפור מחזיק מעמד זמן רב יותר מבלי להבריק.  תוסיפו לזה ריח צמחי עדין מאד, וקיבלתן קרם הגנה פיזיקלי מוצלח מאד 🙂

מחיר: 32£ ל-50 מ״ל

3. Dermalogica Invisible Physical Defence SPF30

רכיב הגנה פעיל: אבץ 

קרם הגנה פיזיקלי מומלץ של דרמלוג׳יקה עם SPF30

מוצר מעולה שהושק לפני כשנה, הוא האינביזיבל פיזיקל דיפנס של דרמלוג׳יקה. מדובר בתכשיר הגנה חדשני,בו חלקיקי האבץ גרוסים כל כך דק, עד כי מתקבל קרם קליל ביותר ושקוף לחלוטין!

התכשיר כמובן מספק הגנה רחבת טווח, ומגן מפני קרינות UVA ו-UVB. בנוסף, מגן עלינו מפני האור הכחול הנפלט ממכשירים חשמליים.

קרם ההגנה לפנים של דרמלוג׳יקה מתאים לבעלי עור רגיש ולתינוקות מגיל 6 חודשים!

מתוך השלושה שסקרתי הוא הכי קליל, וגם הוא עובד מעולה מתחת לאיפור.

מחיר: 234-270 שקלים ל-50 מ״ל. 

קרם הגנה כימיכלי מומלץ

שתי ההמלצות שלי בקטגוריה הזו הן למוצרים של דרמלוג׳יקה. לא כי אני חושבת שרק להם יש מוצר טוב כזה, אלא כי אלה נטולי האחכזריות היחידים שניסיתי ואהבתי, ושאני סומכת עליהם שישמרו על העור שלי כמו שצריך. בטוחה שישנם טובים בטווח מחירים נמוך יותר, אם אתן מכירות כאלה- אתן מוזמנות להמליץ!

1. Dermalogica Clear Start Clearing Defense SPF30

קרם הגנה לפנים עם רכיבים כימיכליים של דרמלוג׳יקה

הקלירינג דפנס של דרמלוג׳יקה הוא קרם הגנה קליל מאד מסדרת ה-Clear Start של המותג. המוצרים בסדרה מתאימים במיוחד לנוער (אבל לא רק!), ולעור שמן הנוטה לפצעונים.  הקרם מהווה חוצץ בין העור לבין נזקי האיפור והסביבה, מסייע בריפוי פצעונים, ומספק מראה מאט. יחד עם זאת, הוא מספק לחות לעור ואינו סותם נקבוביות.

לקרם ההגנה הזה יש מרקם חלבי מאד מאד קליל, והוא מתקבל שקוף לחלוטין על העור. יש לו ריח עדין, ואני מאד מאד נהנית להשתמש בו. אני מרגישה שהוא שולט מצויין בשומניות בעור שלי, האיפור יושב ומחזיק נפלא, והעור נראה מצויין.  אם אינך רגישה לאחד מרכיבי המוצר, אמליץ עליו בחום!

מחיר: 150 שקלים ל-59 מ״ל. 

2. Dermalogica Prisma Protect SPF30

קרם הגנה מומלץ לעור הפנים עם SPF30 של דרמלוג׳יקה

קרם הגנה מוצלח נוסף לעור הפנים הוא הפריזמה פרוטקט של דרמלוגי׳קה. מדובר בקרם לחות/הגנה, שמה שמיוחד בו הוא ההגנה הגבוהה במיוחד מפני מזיקים וזיהום אוויר (85% הגנה), לצד סיפוק לחות מתמשכת, ומראה זוהר לעור.

הקרם קליל ומאד נעים לשימוש. הוא מספק הגנה רחבת טווח, והוא מתאים לכל סוגי העור. אני מרגישה שהוא עובד מעולה גם עם העור השומני שלי, איני מרגישה שהוא גורם לו להיות שומני מהרגיל.

מומלץ במיוחד לבעלות עור רגיל עד יבש המחפשות שילוב של קרם הגנה עם לחות (אבל בתנאי שאתן שמות ממנו כמות יפה כדי לקבל את ההגנה המלאה!).

מחיר: 304 ש״ח ל-50 מ״ל. 

תכשירים מומלצים נוספים להגנה מפני השמש לעור הפנים

כמו שציינתי למעלה, ישנם מוצרים נוספים שיכולים לעזור לנו לשמור על העור שלנו מפני קרני השמש המזיקות. בואו תכירו כמה מהם:

1. Dermalogica Skin Perfect Primer 30

פריימר לפנים של Dermalogica עם מקדם הגנה

הסקין פרפקט של דרמלוג׳יקה הוא פריימר נטשטש נקבוביות וקמטוטים, אשר מכיל הגנה פיזיקלית מהשמש (20%) מהרכיבים. לפריימר מרקם מוסי קליל, וטיפונט טינט, שמקנה לעור מראה אחיד ויפה. הוא מכין את העור לקראת האיפור, והאיפור יושב עליו יפה, אם כי ניתן בהחלט להשתמש בו ללא איפור מעל, שכן הוא מתקבל שקוף לגמרי.

לא הייתי אומרת שהוא מטשטש נקבוביות בצורה מוצלחת במיוחד, אבל הוא כן מקנה לעור מראה זוהר ויפה.

לדעתי מתאים במיוחד למי שמחפשת פריימר כיפי, שאינה סובלת מנקבוביות פעורות במיוחד. מתאים מאד גם לבעלות עור רגיל עד יבש, פחות לעור שמנוני.

מכיוון שאף אחת מאיתנו לא תשים כפית שלמה של פריימר על הפנים והצוואר, הייתי ממליצה להתייחס אליו כאל חיזוק להגנה ולא כתכשיר הגנה בפני עצמו.

מחיר: 290 שקלים ל-22 מ״ל

2. It Cosmetics, Your Skin But Better CC+ Cream with SPF50

מייקאפ עם קרם הגנה של It Cosmetics

מוצר נפלא נוסף הוא בקטגוריית המייקאפים: סוף סוף תכשיר שמספק גם כיסוי וגם הגנה טובה לעור!ה-CC של It Cosmetics הוא לא עוד קרם CC- יש בו שילוב של הרבה יתרונות, שהופכים אותו למוצר ממש נהדר.

ראשית, הוא מספק הגנה פיזיקלית רחבת טווח בדרגה של SPF50. משמע, גם אם נשים חצי מהכמות הדרושה, נקבל הגנה לכמה שעות טובות.  לצד ההגנה יש בו שפע של ויטמנים וגם חומצה היאלרונית השומרת על הלחות בעור.

מבחינת הכיסוי – הוא וואו! יש לו כיסוי גבוה, והוא מספק לעור מראה זוהר ובריא.  הוא מרגיש כבד וסמיך ממייקאפים רגילים, אבל הוא מתקבל כל כך יפה שזה ממש לא משנה לי 🙂

אני אישית משתמשת בגרסה הרגילה שמתאימה מאד לעור רגיל עד יבש. אני מרגישה שהוא מתאים לעור השמן שלי, אם כי ישנם ימים בהם אני צריכה טאצ׳אפ.

לאור האהדה הגדולה למוצר, It Cosmtics פיתחו גם גרסה המתאימה לעור שמן (עם SPF40), וגם גרסה המעניקה לעור גימור זוהר יותר.

מגיע ב-14 גוונים לבחירה. ניתן גם לרכוש את המוצר בגודל מוקטן לצורך התנסות ובדיקת הגוון (לא כל הגוונים קיימים בגודל המוקטן).

מחיר: 32.5£ ל-32 מ״ל

3. Derma E Essencials, Sun Protection Mineral Powder SPF30

פודרה המספקת הגנה מפני השמש עם SPF30

עוד מוצר נלווה נחמד מאד היא הפודרה הזו של Derma-E Essencias. מדובר בפודרה מינרלית המספקת הגנה רחבת טווח ברמה של SPF30.  היא טובה במיוחד כחיזוק ההגנה במהלך היום, ונוחה מאד לנשיאה בתיק.

הפודרה עצמה מתקבלת שקופה, ומספקת לעור תחושה מאט, ומראה סמי מאט. היא קלילה ונעימה.

הבעיה היחידה עם הפודרה הזו היא המברשת… אמנם היא עוזרת לפזר את החומר בסדר גמור על הפנים, אבל היא מאד לא היגנית. ברגע שהשתמשת פעם אחת – השומנים והחיידקים מעור הפנים עוברים אליה, ואז הם יכולים להתרבות על המברשת ולגרום לה להסריח לאחר כמה ימים. לכן, אני ממליצה כך: בסוף יום שבו השתמשת בה, נקי אותה עם ספריי מתנדף המחטא ומנקה מברשות (כמו זה של ביוטיקייר). תני לה להתייבש, סגרי, והחזירי לתיק. אופציה אחרת היא לפתוח את הבקבוקון, ולהשתמש עם פאף או מברשת אחרת, אבל כשהמוצר חדש הפודרה עלולה להשפך וללכלך. אבל בשורה התחתונה מדובר במוצר חיוני, שמאד כדאי להחזיק בתיק אותו או שכמותו 🙂   

מחיר: 59 שקלים ל-4 גרם. 

עד כאן להפעם! מקווה מאד שהפוסט הזה עזר לכן. אם תאמצו מההמלצות מכאן או לא- זה לא משנה- העיקר שתשתמשו בקרם הגנה ותאמצו אותו לשימוש יומיומי קבוע- קיץ וחורף!

*גילוי נאות: חלק מהמוצרים התקבלו לסקירה, וחלק נרכשו על ידי. הקישורים בפוסט הנם קישורים רווחיים. לחיצה עליהם ורכישה דרכם, תעניק לי עמלה. כל הביקורות כאן הנן אותנטיות ומשקפות את דעתי האמיתית והכנה על המוצרים, כמו שאתן כבר מכירות ויודעות. אשמח מאד אם תשתמשו בקישורים שלי – זה יעזור לי להמשיך לתחזק את הבלוג ולהפיק עבורכן תכנים נוספים בהמשך! 

אהבת את הפוסט? שתפי אותו!

אהבת את הפוסט? שתפי אותו!

2 מחשבות על “קרם הגנה לפנים – איך לבחור את הקרם המתאים לעור, וממה צריך להיזהר?”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי גם יעניין אותך...

Cruelty Free Beauty

אלו מותגים נחשבים לנטולי אכזריות?

ישנם חילוקי דיעות בקשר לאילו מותגים ניתן לסמן כמותגים נטולי אכזריות, כשבסופו של דבר כל אחד ואחת בוחרים בעצמם לאיזו דוקטרינה הם משתייכים.

כדי ליישר קו עם קוראי הבלוג, אני רוצה להבהיר אילו מותגים נחשבים לנטולי אכזריות מבחינתי.

אני מחשיבה מותגים לנטולי אכזריות אם הם עונים על התנאים הבאים:
1. לא עורכים בעצמם ניסויים על בעלי חיים.
2. שום גוף שלישי לא מנסה את המוצרים שלהם על בעלי חיים.
3. לא נמכרים פיזית בסין.
4. קיבלו חותמת של ארגון PETA.
5. נבדקו ואושרו על ידי הבלוגרית Cruelty Free Kitty והבלוגרית Logical Harmony.

ברוכה הבאה!

איזה כיף שאת כאן!

Cruelty Free Beauty הוא בלוג ביוטי שכולו מוקדש לקוסמטיקה ללא אכזריות, כאשר גם כאן, כמו בבלוג הוותיק, תמצאי שלל מדריכי קניה אונליין. 

אני מזמינה אותך להצטרף אלי ולהינות מתכנים חדשים, סקירות והמלצות.

לא מנויה שלי עדיין?

רוצה לקבל עדכונים על תכנים חדשים ועל מבצעי הבלאק פריידיי הקרובים?

הרשמי עכשיו:

(המנויות ל-Masks Off Masks On לא צריכות להרשם שוב)